Vid månadsskiftet var Jai Hindley äntligen hemma i Perth och fick träffa vänner och familj för första gången sedan coronaviruspandemin började för nästan tre år sedan. Den nya säsongen ryckte dock redan i hans ärm, och veckan tycktes passera på ett ögonblick. På måndagen var den regerande Giro d’Italia-mästaren tillbaka i tjänst i Milano för presentationen av 2023 års rutt.”Jag åkte tillbaka till Perth i nio dagar efter VM, vilket var ganska skönt, men tiden bara flög förbi”, sade Hindley efter att ljuset gått upp på Teatro Lirico. ”Innan jag visste ordet av satt jag på planet tillbaka till Europa och började förberedelserna inför nästa år, och sedan kom jag hit och pratade om nästa år. Det känns redan som om vi är år 2023, men jag ser fram emot det.”Hindleys tävlingsprogram för nästa säsong har ännu inte skissats upp, och mycket kommer säkert att bero på hur Tour de France-rutten ser ut, som ska presenteras i Paris den 27 oktober. Bora-Hansgrohe har redan hållit ett preliminärt planeringsmöte för den nya kampanjen, men sportchefen Enrico Gasparotto berättade för Cyclingnews att inget beslut har fattats om Hindleys Grand Tour-planer.”Jag har inte bestämt mig och vi har inte haft så många diskussioner om nästa år redan med laget, så det är svårt att säga”, sade Hindley på frågan om han skulle återvända till Giron eller välja att göra sin Tour-debut.”I slutändan kommer det att bero på hur Tour-rutten ser ut lite grann och sedan får vi se utifrån det. Men det är också något att gå in i Giro som försvarande mästare, det har jag aldrig gjort tidigare så det är också en stor faktor.”Äran att bära nummer 1 är inte det enda övertygande skälet för Hindley att välja Giro. Det finns också utsikten till en Grande Partenza i Abruzzo, där han tillbringade några formativa månader som amatör redan 2015, och en toppfinish vid Campo Imperatore, där han vann på Baby Giro två år senare. ”När jag åker tillbaka dit och känner lukten av arrosticini på vägen påminner det mig lite om hemma,” sade Hindley. Å andra sidan kan den stora mängden tidstävlingar – totalt 70,6 km fördelade på tre etapper – avskräcka honom från att delta.”Det är förmodligen tre mer än vad jag skulle vilja”, log Hindley när han fick frågan om trion av tidstester. ”Men det är inte jag som organiserar rutten, så jag tar det som det kommer. Det var tre tidstester 2020 och jag var fortfarande tvåa, och jag tror också att jag är lite bättre på tidstester sedan dess. Jag kommer att fortsätta att arbeta med det och försöka göra det till en större styrka. Visst är det inte idealiskt för mig, men man kan inte alltid få vad man vill ha.”Den platta inledande tidskörningen till Ortona och det 30 km långa testet till Cesena i slutet av öppningsveckan spelar verkligen inte på Hindleys styrkor, men han var mer entusiastisk över bergstidskörningen till Monte Lussari på näst sista dagen.”Den där tidskörningen i slutet, jag gillar utseendet på den. Tidstester i uppförsbacke har liksom glömts bort under årens lopp och de är faktiskt ganska häftiga”, sade Hindley om en etapp som kommer att bli ännu tuffare eftersom den kommer bara 24 timmar efter tappone över Valparola, Giau och Tre Croci till Tre Cime di Lavaredo.”Om du får slut på benen i den sista TT:n kan det kosta dig loppet. Jag tror att dessa två etapper, som kommer efter de tre veckorna, kommer att vara ganska avgörande. Det är som varje år i Giro, det är på dessa etapper som killar kan komma på obestånd. Det här året kommer inte att vara annorlunda. Det här kommer att bli ett lopp av slitningar och antingen har man det eller inte under de sista dagarna.”Medan Hindley funderar över möjligheten att försvara sin Giro-titel verkar den tidstunga rutten lämpa sig för en utmaning från världsmästaren Remco Evenepoel, som var en så dominant vinnare i Vuelta a España.”Jag tror att det spelar ingen roll var han startar, han är alltid en utmanare och alltid ett hot”, säger Hindley, som placerade sig på tionde plats i Spanien. ”Han förtjänade helt och hållet segern i Vuelta. det var en ganska stor uppvisning han gjorde. Alla tre Grand Tours är ganska tuffa. Man kan inte vinna dem av en slump.”Hindley vet det bättre än de flesta.