Cristiano Ronaldo har gjort ett uttalande efter en incident på Old Trafford som ledde till att han fick disciplinära åtgärder av Erik ten Hag.

Under Manchester Uniteds match mot Tottenham Hotspur på onsdagskvällen sågs Ronaldo lämna matchen tidigt i Stretford End-tunneln. Han lämnade Old Trafford helt och hållet innan fulltidssignalen blåstes.

Det har sedan dess bekräftats att Ten Hag bad den portugisiske landslagsmannen att bli utbytt i matchen, vilket Ronaldo vägrade. Han har endast startat två matcher den här säsongen; Brentford och Newcastle United.

Ten Hag har hanterat händelsen genom att utelämna Ronaldo från Uniteds trupp för att möta Chelsea lördagen den 22 oktober, samt att träna ensam och borta från sina lagkamrater.

Ronaldo har tagits bort från United-truppen mot Chelsea av Ten Hag. #mufc

– Samuel Luckhurst (@samuelluckhurst) 20 oktober 2022

Fler berättelser / Senaste nyheterRonaldo vänder sig till sina fans i ett Instagram-inlägg

Sedan nyheten cirkulerade har 37-åringen släppt ett uttalande på sitt Instagram-konto. Han sa: ”Jag försöker leva och spela med respekt för mina kollegor, mina motståndare och mina tränare, vilket jag alltid har gjort under hela min karriär. Det har inte förändrats. Jag har inte förändrats.”

Cristiano Ronaldo på Instagram pic.twitter.com/5ERKWhsNip

– utdreport (@utdreport) oktober 20, 2022

Han tillade: ”Jag har alltid försökt att själv föregå med gott exempel för de ungdomar som vuxit fram i alla lag jag representerat. Tyvärr är det inte alltid möjligt och ibland tar stundens hetta överhanden.

”Just nu känner jag bara att jag måste fortsätta arbeta hårt i Carrington, stödja mina lagkamrater och vara redo för allt i varje match. Att ge efter för pressen är inget alternativ. Det har det aldrig varit. Det här är Manchester United och enade måste vi stå. Snart kommer vi att vara tillsammans igen.”