ASTANA, Kazakstan (AP) – Novak Djokovic överlevde ett avgörande i andra set i Astana Open-semifinalen och strax efter att hans motståndare Daniil Medvedev dragit sig tillbaka med en benskada på lördagen.

Djokovic avancerade till 4-6, 7-6 (6). Han kommer att möta tredjeseedade Stefanos Tsitsipas i söndagens final.

”Jag hoppas verkligen att hans skada inte är alltför allvarlig”, sade Djokovic. ”Jag känner Daniil, han är en fantastisk kille, han är en kämpe och en stor konkurrent. . . . Han berättade för mig att han dragit på en adduktormuskel i benet.

”Det var en så jämn match, särskilt i det andra setet. Jag skulle nog säga att han var en bättre spelare på planen i båda seten. Jag kämpade och försökte hitta ett sätt. Jag hittade ett sätt att vinna det andra, men jag är bara ledsen för turneringen och för de här människorna som njöt av kampen, och för Daniil att det måste sluta på det här sättet.”

Inför matchen hade Medvedev 4-6 vinster och förluster mot Djokovic, och de hade inte mötts sedan november förra året i Parisfinalen, där Djokovic vann i tre set.

I den andra semifinalen vann Tsitsipas mot den femteseedade Andrey Rublev med 4-6, 6-4, 6-3.

Rublev vann det första setet efter att ha räddat tre breakbollar. Tsitsipas bröt i det tionde spelet i det andra för att utjämna setresultatet. Han var mer aggressiv ju längre matchen pågick, och betydligt mer avgörande än Rublev i avgörande.

”Min mentalitet förändrades på sätt och vis”, sade Tsitsipas. ”Jag spelade med en mer aggressiv spelstil och hade inget av tur. Jag var medveten om varje enskilt beslut jag försökte följa och genomföra och de servespelen fungerade ganska bra. De höll mig kvar i matchen och gav mig det hoppet.”

Han går för sin tredje titel för året, efter Monte Carlo och Mallorca, i sin sjätte final för säsongen.