Michael Woods och Chris Froome lämnade båda Tour de France under den sista veckan på grund av COVID-19 men återvänder för att spela ledande roller för Israel-Premier Tech på Vuelta a España.Woods, som tog sig igenom 20 etapper i Frankrike innan han testade positivt för viruset inför den sista etappen till Paris, kommer att leda lagets allmänna klassificeringsavgift på den spanska Grand Tour. Froome, som tog sig igenom 17 etapper i Frankrike, avslöjade att COVID drabbade honom hårt men indikerade att han är tillbaka och hoppas kunna fortsätta sin efterlängtade uppgång i form efter att ha placerat sig trea på Alpe d’Huez-etappen på Tour. Paret är de stora namnen i Israel-Premier Techs line-up för Vuelta, som också inkluderar en sprinter, Itamar Einhorn, och flera andra scenjaktutsikter i Daryl Impey, Patrick Bevin, Carl Fredrik Hagen, Alessandro De Marchi och Omer Goldstein. ”Jag mår ganska bra efter att ha haft Covid och jag påverkades inte för länge men det tog mig en hel del tid att återhämta mig från kraschen jag ådrog mig på etapp 9 av Tour de France så jag behövde definitivt lite ledigt”, säger Woods.”Jag hade två solida veckors träning där jag började känna mig som mitt gamla jag på cykeln och avslutade ett bra träningsblock i Andorra så jag känner mig säker och optimistisk för Vuelta.”Woods har en stark relation med Vuelta, efter att ha placerat sig på sjunde plats totalt 2017 medan han gjorde sitt genombrott som cyklist efter att ha börjat sin atletiska karriär som löpare. Han fortsatte med att vinna etapper vid upplagorna 2018 och 2020 och verkade luta sig bort från att åka för den totala klassificeringen i Grand Tours, men hans team har satt ett mål för topp-10 för denna Vuelta. ”Jag tänker på alla Grand Tours, det är den som passar mig bäst”, säger Woods, som kommer att hitta en typiskt slagkraftig parcours efter eget tycke, även om det inledande lagets tempolopp och 30 km individuellt tempolopp på etapp 10 representerar hinder. ” Jag är verkligen exalterad över att göra ett annat GC-lopp, särskilt på ett lopp som jag har haft framgång på tidigare. Jag fick min första WorldTour-seger i Vuelta och det är ett lopp som alltid har legat mig varmt om hjärtat.”Froome kommer under tiden att ha ett ”frikort”, enligt laget. Den tvåfaldiga Vuelta-mästaren har varit på ett långt comebackspår från sin karriärhotande krasch 2019 och har äntligen börjat visa glimtar av form i sommar, Alpe d’Huez-utbrytningen är hans bästa prestation på tre år. Vuelta skulle bli nästa steg i att försöka återupptäcka sina gamla nivåer men det återstår att se om han kan producera några utbrytarfyrverkerier i bergen efter att COVID-19 visade sig vara ett betydande bakslag. ”Covid drabbade mig hårdare än väntat men jag är helt återställd nu och tillbaka till min normala träningsbelastning”, sa Froome. ”Det var inte riktigt den uppbyggnad till Vuelta som jag hade hoppats på i år men jag ser fortfarande mycket fram emot att få ut det mesta av loppet och hjälpa Israel-Premier Tech att få ytterligare en framgångsrik Grand Tour i bagaget.”Vuelta startar med ett lagtempo i Utrecht, Holland, på fredag och avslutas i Madrid den 11 september. Israel-Premier Tech för Vuelta a España

  • Patrick Bevin (NZ)
  • Alessandro De Marchi (ITA)
  • Itamar Einhorn (ISR)
  • Chris Froome (Storbritannien)
  • Omer Goldstein (ISR)
  • Carl Fredrik Hagen (NOR)
  • Daryl Impey (RSA)
  • Michael Woods (KAN)