Caroline Garcia genererade fart inför nästa veckas US Open och tog Western &Southern Open dammästerskap med en 6-2, 6-4 seger över Petra Kvitova på söndagen.

Garcia, redan den första kvalspelaren att nå turneringsfinalen, knep segern när Kvitova skickade in en andraserveretur i nätet. Garcia sjönk ner på knä och lade sig på rygg på banan efter den sista punkten.

Den 28-åriga franska kvinnan gick in i söndagens match med WTA-tourledande 26 segrar sedan juni.

28:e-rankade Kvitova och 35:e-rankade Garcia skakade båda av sig förlusterna i första omgången veckan innan i Toronto för att göra sina första framträdanden i en Cincinnati-final.

Garcia bröt sin tjeckiska motståndare i den första matchen och sprang till en 4-0-ledning. Garcia fick också ett tidigt övertag med ett första game break i andra set.

Kvitova, 32, lämnade banan för behandling av en skada efter att ha legat under med 2-0 i andra set. Hon såg vassare ut efter återkomsten men kunde inte övervinna den tidiga pausen.