Filippo Ganna skrev historia på lördagskvällen när han krossade inte bara UCI:s timrekord utan även det tekniskt obegränsade Human Best Effort som tidigare satts av Chris Boardman, genom att köra fantastiska 56,792 km på en timme på banan.”Jag tror att jag aldrig kommer att göra om det”, sade Ganna i en intervju efter det lyckade timrekordförsöket. ”Om jag gör det i framtiden [it will be] innan jag kommer att gå i pension som Wiggins, men jag tror inte att jag kommer att göra det tidigare.”När Ganna talade om sin inställning under försöket beskrev han en lugn och samlad start, innan han fick en smärtsam final.”I början ingenting”, sa han när han fick frågan om vad han tänkte under processen. ”Bara det normala protokollet – att ta positionen och följa linjen.”När försöket gick bra började Ganna låta sig drömma om att bryta 57 km-gränsen. ”Efter 35 minuter säger jag okej, jag kanske kan klara 57 km. Men sedan börjar jag lida mycket för positionen för mina bollar.”Ganna beskrev en vändpunkt under de sista 10 eller 15 minuterna när hans position blev för svår att hålla och benen började mättas av smärta. Från och med då blev Ganna fokuserad på att avsluta och slå rekordet, snarare än att sträcka sig till 57 km-gränsen. Han ville ”inte förlora tid, för det gäller bara att komma fram, och vi gör ett fantastiskt jobb, alla tillsammans”.Ganna berömde sitt team upprepade gånger under intervjun efter loppet, och det var verkligen mer än läpparnas bekännelse – planeringen och investeringen i försöket av teamet och Dan Bigham var betydande. Bigham, som hade det tidigare rekordet på 55,548 km fram till Gannas ritt, beskrev sin mästerliga plan för att slå sitt eget rekord i en intervju med Cyclingnews förra veckan.Utöver planeringen och förberedelserna uppgick kostnaden för Gannas cykel och utrustning till mer än 75 000 euro.Med dessa förberedelser och investeringar i åtanke var Ganna skeptisk till om någon av de nuvarande unga Grand Tour-superstjärnorna, från Remco Evenepoel till Jonas Vingegaard, skulle kunna slå hans rekord.”Om de gör det är jag glad… men jag tror att jag har det bästa laget för att försöka göra detta”, sade Ganna. ”Kanske kan de försöka om de går med i laget.”Ganna lyfte också fram hur olika lag kommer att ha mycket specifika prioriteringar som kan hindra sådana individuella mål, där det kan visa sig vara en utmaning att blanda mellan bana och väg. ”Jag tycker att Ineos följde väl vad jag ville göra”, sade han. ”Jag tror att det här resultatet inte bara beror på mina ben eller min prestation, utan är mer en gemensam insats av Team Ineos.”När han talade om sina planer på att rida direkt till UCI:s banvärldsmästerskap efter sin extrema ansträngning med timrekordet sa Ganna: ”Jag vet inte, kanske är jag loco, kanske är det bara det.”Det verkade dock som att för Ganna var ett VM-deltagande ett tecken på tacksamhet till det team som hade gjort så mycket för att leverera hans timrekord. ”Jag behövde säga tack, och jag tror att ett VM-start är det bästa tack jag kan göra.”