Den 25-28 augusti ägde den tredje etappen av FIS Rollerski World Cup och Junior World Championship rum i Madona, Lettland. Torsdagen den 25 augusti inleddes med ett intervalllopp i klassisk teknik.
Idrottare från 12 länder var anmälda och tävlade om titlarna.

Klicka här för alla resultat från junior-VM.

Klicka här för alla resultat från världscupen.

Torsdag, 25 augusti – Ind. C

Den första titeln togs av estniska Gerda Kivil, som tog hem segern på 7,5 km banan med den knappa marginalen av 0,1 sekund till tvåan Anna Maria Ghiddi från Italien. Men även värdlandet noterade en första pallplats med Samanta Krampe, som slutade på tredje plats.

I seniorkategorin – och därmed i världscuprankingen – såg syskonen Kaidy och Keidy Kaasiku till att Estland fick fler pallplatser för dagen genom att springa in på 1:a och 2:a plats längs 10 km. Elisa Sordello från Italien avslutar podiet.

Herrjuniorernas första lopp följde längs 10km-banan och Anton Grahn från Sverige lyckades slå den snabbaste tiden, före sin lagkamrat Malte Jutterdal. Aksel Artusi från Italien tog den resterande platsen på pallen.

I världscuprankingen tog norrmannen Amund Korsæth hem segern och försvarar sin ledning i FIS Rollerski World Cup ranking. Hans största utmanare, Matteo Tanel från Italien, var så nära som 5,6 sekunder från Korsæths tid, men fick ta steget till den andra pallplatsen, före sin italienska lagkamrat Tommaso Dellagiacoma.