Den 21-faldige Grand Slam-mästaren sade på lördagen på sina konton i sociala medier att han har tränat som om han skulle spela på Flushing Meadows när årets sista major börjar den 29 augusti.

”Jag förbereder mig som om jag kommer att få tävla, medan jag väntar på att få höra om det finns utrymme för mig att resa till USA. Vi håller tummarna!” skrev han.

Även om han har tagits upp på startlistan för US Open tillåter USA inte ovaccinerade icke-medborgare att resa in i landet, vilket är anledningen till att serben behövde stå över stora tävlingar i Indian Wells, Kalifornien och Miami den här säsongen.

Den 35-årige Djokovic kunde spela i Wimbledon, som han vann för sin 21:a Grand Slam-titel, och tidigare i Franska öppna, där han förlorade i kvartsfinalen mot den slutliga mästaren Rafael Nadal. Spanjoren har ett herrrekord på 22 stora singeltitlar.

Efter att ha besegrat Nick Kyrgios i Wimbledonfinalen sade Djokovic att han ”gärna” skulle delta i U.S. Open, men tillade: ”Jag planerar inte att vaccinera mig”.

Djokovic har vunnit tre mästerskap på Flushing Meadows. Hans förlust i 2021 års final mot Daniil Medvedev hindrade Djokovic från att bli den första mannen sedan Rod Laver 1969 att vinna en Grand Slam under ett kalenderår.

Djokovic missade Australian Open i januari efter att ha blivit utvisad från landet på grund av sin vaccinstatus.