Silvia Persico (Valcar-Travel & Service) vann den fjärde etappen av Ceratizit Challenge by La Vuelta, med en två kilometer lång klättring genom Segovia som mål. Italienska utsprintade tvåan Demi Vollering (SD Worx) och Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo).

”Det var en lång etapp och de första två timmarna var verkligen inte snabba. Jag kände mig inte bra under den första delen av loppet, men mina lagkamrater stannade hos mig hela dagen och jag tänkte ’jag måste vara bra idag, det här är mitt sista lopp för laget’. Jag är väldigt glad över att ta den här segern och vill tacka mina lagkamrater eftersom de var fantastiska”, sade Persico efter sin första seger i Women’s WorldTour.

Etappen dominerades av ett 150 kilometer långt solo av den olympiska mästarinnan Anna Kiesenhofer (Soltec Team) som hade ett försprång på upp till 9:30 minuter, men som blev upphunnen strax före flamme rouge.

På slutklättringen startade Longo Borghini sprinten med 200 meter kvar men blev passerad av Persico och Vollering på de sista 50 metrarna. Lotte Kopecky (SD Worx) slutade fyra.

Det skedde inga förändringar i den allmänna klassificeringen, Annemiek van Vleuten (Movistar Team) tar den röda tröjan inför den sista etappen, ett kretslopp i Madrid, med ett försprång på 1:51 minuter över Longo Borghini.