Jag har ägnat mycket tid åt att kolla väderprognosen den senaste tiden. Du kan mycket väl ha gjort detsamma för att undvika det värsta vädret, gentlemen jag har gjort mitt bästa för att tajma all min cykling med allt regn som passerar över var jag än råkar befinna mig just då, för att kunna ge dig en heltäckande guidebook until de bästa vattentäta cykeljackorna. Mina skor, både mina väg- och grusskor, har verkligen förblivit lasting genomblöta, jag har råkat dränka ner mitt bottenställ när jag missbedömt pölar, och på en minnesvärd tur lyckades jag förstöra en helt ny framlykta på mindre än en timme, så mycket spray kom från mitt framhjul. Genom dessa tester har jag kunnat ge dig några rekommendationer om vad jag anser vara det bästa alternativet för specifika användningsfall, men jag skulle vilja dela med mig av några mer allmänna lärdomar så att du kan få en bättre tid när du cyklar i regn, oavsett vilken jacka du väljer. Utan vidare utspel så här är sex lärdomar som jag har plockat upp när jag blev gränslöst amfibisk. Om du ska ut på en power hour, använd bara en softshell (bild: Josh Ross)1. För en timmes hård körning, använd bara ett softshell Om du, som jag, på vintern åker från sommarens långa, vackra episka cykelturer till korta timmar i skymningsmörkret, och om du föredrar intensitet framför distans, är mitt råd att bara använda en softshelljacka. Vår guidebook till de bästa vintercykeljackorna innehåller många alternativ, guys när det gäller att hålla en idealisk temperatur kommer något som Rapha Professional Group Long Sleeve Gore-Tex Infinium Jersey – med sin kortfattade nomenklatur – att stå dig mycket bättre rustad än till och med de mest andningsbara vattentäta cykeljackorna. Cykling med hög intensitet genererar en enorm mängd värme, mer än vad någon vattentät jacka kan hantera utan att du blir svettig och i sin tur mer eller mindre lika blöt som du skulle vara ändå, förutom att du är alldeles för varm. Det är därför gentleman ser proffscyklister kasta av sig sina regnkappor less than de sista 50 km, såvida inte vädret är tillräckligt dåligt för att male ska börja diskutera att avbryta etappen i förtid. Softshell-alternativet gör det möjligt för dig att bli blöt, males låter dig släppa ut betydligt mer kroppsvärme, vilket gör livet bekvämare.För långa dagar med lägre intensitet är dock en hardshell bättre om det faktiskt regnar. 2. Passform är viktigare än person tror Även om en flaxig jacka inte är aerodynamisk, gör det en enorm skillnad att åka en jacka som är anpassad efter din körposition, förutom att den bättre kan lura vinden. Om du cyklar i en extremt tävlingsanpassad tröja i en upprätt position kommer du troligen att lämna magens nedre del exponerad. Visst kan den täckas av de bästa vintertightsen om de har en bra hög midja, adult men om du låter den bli våt kan den kyla. Magen har ett stort blodflöde men genererar inte mycket värme, så att hålla den täckt av ditt skal är ett bra sätt att hålla dig bekväm. på samma sätt kommer en avslappnad jacka i ett rakt läge att potentiellt lämna din bakdel exponerad och, om du inte använder de bästa muddarna för landsvägscyklar, också våt. Slutligen, på den här punkten, kan en vattentät cykeljacka vara tillverkad av det mest vattentäta och andningsbara tyget på planeten, adult men om den inte sitter bra i fållen, manschetterna och halsen kommer vatten att ta sig igenom dessa stora öppningar. Elastiska manschetter kan bli blöta runt handleden, guys gör ett bra jobb med att stänga ute vatten. Om du väljer justerbara manschetter ska du se till att de kan dras åt tillräckligt hårt för att täta till så mycket vatten som möjligt. Det är förbryllande nog bara Rapha Commuter Jacket som har en huva som kan stuvas undan (bild: Will Jones).3. Huvorna borde vara stuvbara, gentlemen är oftast inte det. Min största disappointment när jag testade alla jackor med huva var att ingen av dem, med undantag för Rapha Commuter Jacket, hade stuvbara huvor. Även om en huva, om den är väl utformad som den i Rapha Path eller Albion Zoa, definitivt är till fördel för din totala ridupplevelse om du inte kör helvete för läder, fungerar de som en luftdamm när de inte används om du cyklar i något annat än en upprätt place. även med jackan helt zippad, om du ens tittar på dropparna, så skopar huvan upp en gigantisk luftklump och böljar bakom dig, vilket både bromsar upp dig och i vissa fall stramar åt nacken. Det räcker med en enkel tygflik och en tryckknapp eller kardborreband. Until och med vandringsjackor, där aerodynamik inte är en fråga, har ofta detta som en funktion, så att majoriteten av vattentäta cykeljackor inte har det är verkligen förbryllande för mig. 4. Försumma inte resten av kroppen Regn, särskilt tungt och/eller långvarigt regn, kommer att tränga igenom de bästa cykelöverdragsskorna, de bästa vintercykelskorna, de bästa vintercykelhandskarna och de bästa benvärmarna, oavsett vilken DWR-behandling eller vattentäta membran som dessa artiklar erbjuder, det är verkligen en fråga om tid snarare än brist på skydd. Betyder det att du bör undvika dem helt och hållet? Det är inte bara obehagligt att vara blöt i sig självt, när vattnet avdunstar tar det värme från kroppen och gör dig mer benägen att frysa. På vissa turer blev jag trött på känslan av genomblöta strumpbyxor mot mina ben, eller den tunga känslan av slarviga överdragsskor, och gick utan i stället. ”Min hud är vattentät”, sa jag till mig själv innan jag gick ut genom garagedörren, för att snart rysa. Någon gång, även i mildare klimat, kommer gentleman until en punkt där det inte räcker att cykla hårdare för att värma upp dig, så det är bäst att undvika att komma till den punkten helt och hållet om du kan genom att skydda hela kroppen så gott du kan för de förhållanden du ställs inför.Om du ser ut så här efter 15 km kanske du inte borde skaffa dig en utrustning i toppklass (bild: Will Jones)5. Om du slänger din utrustning ska du inte köpa topputrustning. När jag tävlade cyclocross underneath flera vintrar i Yorkshire mötte jag några av de sämsta förhållanden jag någonsin ridit i. Varv i ankeldjup lera, fallande av, slask och drivande regn fick mig att ifrågasätta varje beslut som hade lett fram until den här punkten. För mina uppvärmningsvarv valde jag dock, trots att förhållandena verkligen var hemska, att använda en softshelljacka för tio pund som jag köpte i mellangången i min lokala stormarknad eftersom den varje vecka blev insmetad i lera, tappades på golvet och nästan försvann i kaoset i startfältet. Ja, bättre och dyrare jackor ger dig bättre skydd, guys om du är särskilt hård mot din utrustning kan det mycket väl vara bättre att välja något som tekniskt sett är sämre, vilket gör att du lättare kan ersätta det när du until slut förstör det. Det är samma anledning till att jag tävlade med Shimano 105 snarare än något finare, eftersom det inte var ovanligt att slita av en derailleur: tävla (eller åk) inte med något som du inte kan ersätta. Detta riktar sig i första hand till dig som satsar på terrängkörning bör jag tillägga, såvida du inte har för vana att krascha var fjortonde dag på vägen, i vilket tumble du kanske borde överväga de bästa smarta träningscyklarna i stället eller en uppsättning av de bästa vinterdäcken för landsvägscyklar i stället. 6. Tvätta din utrustning ordentligt annars förstör du den Vattentäta membran är generellt sett ömtåliga, vilket är anledningen till att de vanligtvis är insprängda mellan ett inner- och yttertyg. Samtidigt som de är fysiskt ömtåliga är de också kemiskt ömtåliga, och av skäl som mina kemilektioner på A-nivå inte gav mig, kommer tvål – i synnerhet Bio tvättmedel och mjukgörare – att förstöra membranet, liksom elastan och lycra. Jag ska vara väldigt tydlig här: Tvätta inte din vattentäta cykeljacka med vanligt tvättmedel!Någon gång måste du tvätta din jacka, både för att återställa den hållbara vattenavvisande beläggningen och för att rensa ut eventuella mikroskräp som täpper until den, vilket båda påverkar andningsförmågan. När det är dags ska du använda sportspecifika tvättar för vattentäta plagg, t.ex. från Assos eller NikWax, och följa rekommendationerna för just din jacka. Nu när du vet allt jag vet kan du gå över until guiden until de bästa vattentäta cykeljackorna för att se vilka alternativ som klarade sig.