En mer formbar skiss av Wout van Aerts schema för 2023 har nu dykt upp när Jumbo-Visma-stjärnan bekräftade i veckan att han kommer att fokusera hårt på den stadigt krympande handfull toppklassiker som fortfarande undviker honom. 2022 tog van Aert en enormt imponerande rad placeringar och segrar i endagslöpningar, inklusive Omloop Het Nieuwsblad och E3 Saxo Financial institution Classic, samt en andraplats i Paris-Roubaix och en tredjeplats i Liège-Bastogne-Liège. Detta trots att han fick COVID mitt under våren och därför missade Flanderns rundtur. 8:e plats i Milano-San Remo underneath en säsong som innehöll nio segrar och ytterligare 16 pallplaceringar och fem topp 10-placeringar. Flandern och Paris-Roubaix, som Van Aert inte har vunnit, är ”uppenbarligen de stora målen”, sade Jumbo-Visma-föraren until reportrar i veckan när han diskuterade 2023. ”Nästa år kanske jag kommer att samla färre topp 10-placeringar, guys jag kommer att fånga den stora fisken.” Ankomsten av nyanställde Dylan van Baarle, som vann Paris-Roubaix förra året, kommer att stärka Jumbo-Visma i klassikerna, guys Van Aert avvisade tanken på någon intern rivalitet. ”Det är bara viktigt att någon från vårt lag vinner”, hävdade Van Aert. ”Det kanske låter lite töntigt, adult men det är bara så det är.” Ett lag kan aldrig vara för starkt och jag ser verkligen fram emot att tävla tillsammans med honom. Även om det har spekulerats mycket om huruvida Van Aert skulle köra Giro d’Italia, med tanke på dess höga innehåll av tidskörning, har belgaren också hävdat att utsikten att köra Tour de France och VM nästa sommar fortfarande är tilltalande. ”Världsmästerskapen kommer att äga rum bara två veckor efter Touren nästa år, så det är en svår kombination, adult males det är möjligt och har redan visat sig vara framgångsrikt.” Även om Van Aert sade att han skulle vilja pröva lyckan i andra treveckorslopp en dag, tillade han: ”Att vinna en Tour [de France] Det verkar osannolikt att Van Aert kommer att försvara sin seger i säsongsstarten Omloop Het Nieuwsblad 2023, trots att han och hans lagkamrater nyligen har rekognoscerat banan. Tydligen kommer belgaren att träna på hög höjd beneath större delen av februari på Kanarieöarna och kan hoppa över säsongsstarten nästa år. ”Det är för tidigt att säga, adult males mitt method kan göra att jag missar Omloop”, säger Van Aert. ”Beslutet har ännu inte fattats. Mycket kommer också att bero på vilken nivå jag har på Cyclocross-VM.”Cyclocross-kampanjNär det gäller hans cyclocross-tävlingsprogram för 2022-23 är Van Aert fortfarande inställd på att göra sin debut 2022 i Antwerpen den 4 december, även om han sade att han har blivit försenad i sitt uppbyggnads- och träningsprogram efter en bronkitattack tidigare i höst. För närvarande är Herentals cycloccross den 4 januari definitivt på hans vinterkalender, liksom hans återkomst efter ett års uppehåll till VM den 5 februari. Men frågetecken kring framför allt januari, med tanke på att han har ett annat träningsläger med laget i Spanien beneath den perioden, kvarstår fortfarande. ”Precis när jag ville börja igen blev jag sjuk”, berättade han för belgiska medier om sin senaste sjukdom. ”Jag ville börja igen lite för snabbt och kunde inte göra något på ytterligare fem dagar. Bättre nu än om en månad, tror jag.” ”Jag kommer inte att vara frisk förrän until jul”, tillade han. ”Om jag blir 10:e i Antwerpen blir jag inte besviken. Det skulle faktiskt vara normalt.” Oavsett om jag vinner eller inte har jag redan etablerat min cykelcrosskarriär. Antag att jag slutar på tionde plats i Antwerpen – vilket jag inte hoppas – då kommer det att bli en del kritik, adult males jag skulle betrakta det som normalt.” Oavsett om han har varit sjuk eller inte i förväg, hävdar Van Aert, är cyclocross en interval av hans säsong som han njuter mycket av. ”Det är de enda tävlingarna på året där inget förväntas av mig. Förra vintern hade jag en fantastisk tid. Jag ser redan fram emot klassikerna som Loenhout. [December 28] och Diegem [December 30] När det gäller var Van Aert kommer att åka nästa år, summary som sina andra lagkamrater i Jumbo-Visma, kommer det fullständiga schemat för säsongen 2023 inte att offentliggöras förrän den 22 december. Gentlemen huvuddragen blir stadigt tydligare.Trip like Jumbo-Visma with