Felix Auger-Aliassime fick en plats i kvartsfinalen torsdag med en 2-6, 7-6 (1), 6-1 comeback seger över Jannik Sinner vid Western &Southern Open Masters-nivå tennisturnering.

Sjundeseedade Auger-Aliassime avlossade 14 ess till Sinners fyra, när han skiftade momentum med en stark insats i tiebreakern för att vinna andra set.

Auger-Aliassime, från Montreal, låg under med 3-0 tidigt i första set innan han vann sin första match. Han bröt den 10:e-seedade italienaren på tre av åtta möjligheter.

Den 22-årige kanadensaren spelar härnäst på fredag mot Borna Coric, som besegrade Roberto Bautista Agut med 6-2, 6-3.

Tidigare under dagen gav Denis Shapovalov upp ett par pauser i 11:e matchen i en 7-5, 7-5-förlust mot världsettan Daniil Medvedev i tredje omgången.

Shapovalov visade blixtar av skicklighet vid poäng under matchen, särskilt i den nionde matchen i andra set. Han kämpade bort fyra brytpunkter och tog en 5-4-ledning efter att ha vunnit en match som tog nio minuter och 42 sekunder att slutföra.

Det finns dock liten felmarginal när man möter Medvedev. Efter att ryssen hållit serven för att avgöra matchen till 5-5 hamnade Shapovalov på efterkälken tidigt i den 11:e matchen och begick ett forcerat fel i nätet på första punkten och sedan ett dubbelfel för att gå under med 30-15.

Shapovalov avgjorde matchen med 30-30 men Medvedev vann de två följande poängen och avslutade pausen när Shapovalov avslutade ett åttavolleyrally med sitt 21:a oforcerade fel i matchen.

Medvedev tjänade till kärlek i den avgörande matchen för att vinna matchen på en timme, 46 minuter.

Shapovalov, från Richmond Hill, Ont., gick ner en tidig paus i första set, men omvandlade sin enda brytpunkt i matchen i den åttonde matchen till att knyta setet 4-4.

Efter att båda spelarna hållit nollan omvandlade Medvedev sin fjärde brytpunkt i Game 11 till att ta en 6-5-ledning. I matchen efter satte han upp set point med ett ess och vann det sedan när Shapovalov inte kunde hantera sin serve.

Medvedev har vunnit tre raka matcher mot Shapovalov och leder karriärserien med 3-2.