Manchester Citys kapten Kevin De Bruyne har anklagats för att dyka för att vinna straffen på stopptid som gav dem segern mot Fulham.Mittfältaren gick ganska dramatiskt omkull efter minimal kontakt med Fulhams vänsterback Antonee Robinson.Försvararen borstade De Bruynes häl, vilket fick honom att hysteriskt gå omkull med armarna upphöjda mot domaren.Straffen gavs i slutändan och slogs in av Erling Haaland som hade varit på planen i knappt 25 minuter. Manchester City fortsatte att vinna matchen. city inledde matchen på sitt typiska sätt och tog ledningen efter 20 minuter genom ett Julian Alvarez-anfall. Men minuterna senare förändrades matchen då Cancelo gjorde sig skyldig till en foul på Harry Wilson som var fri på mål. Fullbacken blev utvisad och Fulham fick en straff som Andreas Pereira lugnt satte in.Matchen förblev 1-1 fram till stopptid, men Haalands segermål i den 95:e minuten gav City segern och tog dem tillbaka till toppen av tabellen före Arsenal, som möter Chelsea imorgon.Straffavgörandet har gjort fotbollsfans rasande och många uttryckte sitt missnöje på sociala medier:Ett fan sa att om Salah hade gjort samma sak hade reaktionen i media varit annorlunda. Han twittrade:
Om Mohamed Salah hade dykt på samma sätt som
Kevin De Bruyne gjorde i dag för att vinna den straffen, skulle media aldrig lämna honom ifred.
– ?????? (@KIopptinho) November 5, 2022
Ett Manchester United-fan twittrade också sin frustration och jämförde incidenten med den mot Jadon Sanchos:
Tydligen är de bruynes straff och Jadon Sanchos inte. @premierleague förstör ligan år efter år. #MCIFUL pic.twitter.com/dopw3vEE9M
– Maverick UTD?? (@Aye_Eras) November 5, 2022

Fler berättelser / Senaste nyheter

Det ser verkligen ut som en mjuk utmaning, men om det är tillräckligt för att få en straff eller inte kommer att förbli föremål för diskussion.Trots att City var nere på tio man återvände Erling Haaland från sin skada och såg lika vass ut som alltid, och han hade en omedelbar inverkan på matchen. Med Haaland som inte ser ut att sakta ner och belgaren i toppform ser City ut att återta Premier League-titeln, med Arsenal som det enda laget som ger dem en chans hittills, men frågan kvarstår om Gunners kommer att kunna hålla jämnheten under hela säsongen.