Vittoria Guazzini gav Italien sin första regnbågströja i UCI:s väg-VM 2022 på lördagen i Wollongong, Australien. 21-åringen vann världsmästartiteln i tidskörning för kvinnor under 23 år som hölls som en del av en ny kombinerad tävling i elit-U23-kategorin.”Jag var väldigt nervös eftersom tidskörning alltid gör mig nervös. Det är en disciplin som jag gillar och det är en tävling inom mig själv. Så i slutändan räknade det inte att tänka på under-23 eller elit, jag gav bara full gas från början till slut”, sa Guazzini på presskonferensen efter loppet medan hon bar sin nya regnbågströja.”Från radion hörde jag att jag hade en bra tid bland eliterna. Jag försökte att vara med på [elite] podiet också, men de andra cyklisterna var starka. Jag är nöjd med min prestation. Jag får nu bära den här tröjan. Det är alltid en dröm att få bära regnbågsränderna och därför är jag nöjd och stolt över mig själv.”Guazzini slutade fyra i den kombinerade elit-U23-tidskörningen på 34,2 km som genomfördes längs två varv på en krets som innehöll en klättring över Dumfries. Hon slutade 52 sekunder bakom elittidskörningsvärldsmästaren Ellen van Dijk (Nederländerna), 40 sekunder bakom silvermedaljören Grace Brown (Australien) och bara 11 sekunder bakom bronsmedaljören Marlen Reusser (Schweiz).”För mig är klättring verkligen svårt. Så jag måste säga att idag hade jag väldigt bra ben så jag hade en bra känsla sedan starten och jag kände inte klättringen för mycket”, sa Guazzini.”Jag var verkligen motiverad att bära den här tröjan och när jag var på banan tänkte jag att jag skulle köra så fort som möjligt, inte fokusera på något annat och bara komma ihåg kurvorna och ge full gas till slutet.”Detta är första året som UCI delar ut världsmästartitlar till kvinnor under 23 år i både tidskörningen och vägloppet som hålls den 24 september. Istället för att erbjuda fristående tävlingar för under 23-kvinnor, som de har erbjudit under 23-mannakategorin sedan 1996, har det styrande organet fattat det kontroversiella beslutet att slå in under 23-kvinnornas tävling i tävlingarna för elitkvinnor, men man siktar på att erbjuda fristående tävlingar år 2025.Vittoria Guazzini ger Italien sin första regnbågströja i U23-tidskörning för damer i VM i Wollongong. (Bild: Getty Images)”Jag tycker att det är bra att det nu finns en kategori för kvinnor under 23 år, för det är ett väldigt stort hopp att gå från junior till elit och om du nu vet att du kan tävla och vinna något för dig själv, är det en stor motivation”, sa Guazzini.”Nu fram till 2025 kommer det att vara i mitten. [combined] av elitloppet, så för tillfället måste vi vara nöjda med detta, men med två separata lopp blir det naturligtvis ännu bättre. Just nu njuter jag av min titel och vi får se vad som händer i framtiden.”Guazzini vann under-23-titeln i den fristående tävlingen som hölls i samband med EM förra året och lägger nu till under-23-världstiteln till sin palmares. På frågan om hon hoppas på att en dag lägga till en elitvärldstitel i tidskörning till sin samling sa hon: ”Naturligtvis ger det här mig mycket motivation.”Tidshoppningen är en disciplin där man tävlar mot sig själv, så jag är mycket nöjd med min prestation. Jag tycker att jag gjorde ett riktigt bra lopp och det ger mig hopp om att jag går i rätt riktning för framtiden. Förhoppningsvis kommer jag också att bära den här tröjan i elitkategorin också. Vem vet?”