Thymen Arensman (Team DSM) kan ha korsat mållinjen på etapp 6 av Tour de Pologne synligt missnöjd med sin prestation men slutligen kunde den unga holländska racern ta den första segern i sin karriär efter att ha träffat tvärstängerna flera fler gånger än han skulle ha velat.Arensmans par andraplatser i årets Giro d’Italia, inklusive det sista tempoloppet efter att hans teamledare Romain Bardet slutat loppet sjukt på etapp 13, var två av de största tillbuden efter att han plockat en tredjeplats i Vuelta a Españas sista tempolopp förra året. Fram till idag förblev segern svårfångad.Långt in på sin andra halva av säsongen på Tour de Pologne knep 22-åringen den seger han så gärna ville ha. Men med 18 åkare på mindre än en minut på slutsträckan, inklusive tvåan Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) bara sju sekunder bakom, var det här en närkamp där minsta fel kunde ha gjort en kolossal skillnad.– Jag hade inte superben som jag ville, kraften var inte vad jag normalt kan göra, sa Arensman till reportrar efteråt när han förklarade varför han inte hade sett glad ut vid målgången.– I slutändan kanske jag med facit i hand startade lite för fort och jag hade inte lika mycket energi på de branta delarna där man normalt kan vinna mest tid.– Så jag kunde ha gjort det bättre, jag vill bara fortsätta förbättra mig och det är normalt för en proffscyklist.– Men det är klart att jag är nöjd med segern och i slutändan räckte det, även om det kunde ha gått lite snabbare.Arensman sa att eftersom tempoloppet var uppförsbacke, även om det bara var 11 kilometer långt, kändes det en nyans mer utdragen än avståndet på kartan antydde.– Normalt gillar jag längre TTs, men det var ändå en 18-minutersinsats, det är långt för ett tempolopp och jag antar att jag kan vara nöjd med segern.Arensman är nu tvåa totalt, bara 11 sekunder bakom Ethan Hayter (Ineos), och visar tydligt bra form. Men holländaren sa att han inte har någon aning om vad hans tävlingsprogram kommer att vara under de kommande veckorna. ”Det är upp till laget, de kommer att meddela det”, sa han, ”jag är säker på att de har ett riktigt trevligt program för mig.”Hur som helst, att ta sin första professionella seger i Pologne är ett landmärke ögonblick och en som Arensman var synligt stolt över.– Jag ville verkligen ha en seger i Girot för Romain och det var nära att jag fick och det hade varit viktigt för honom och för DSM. Det var frustrerande att ha en kille som alltid var lite bättre.– Men jag fortsatte och till slut är jag väldigt glad över att ta första segern här, i WorldTouren. Det är en av de trevligaste dagarna i min karriär.”När det gäller hans alternativ på Pologne GC framöver, trots att han var tvåa, hade Arensman inte mycket hopp om att få en sista minuten-upprördhet och antydde att efter den welter av kraschar som har drabbat Pologne i år var det förmodligen bäst att inte ta för många risker.”Normalt, i morgon [Friday] handlar om att hålla sig upprätt och komma i mål och låta sprintarna göra sin grej, säger Arensman. ”I stort sett allt bestämdes i dag.”