| Oktober 2, 2022, 11:22 AM

2 oktober 2022, 11:22

SEOUL, Korea, Republic Of – Kanadensaren Denis Shapovalov misslyckades med att avsluta en stark vecka med en titel när han förlorade med 6-4, 7-6 (5) mot japanen Yoshihito Nishioka i finalen av Korea Open på söndagen.

Richmond Hill, Ont. var fjärde seedad i turneringen och hade tre raka raka segrar i rad innan han förlorade.

”Riktigt bra vecka, tycker jag. Självklart vill man alltid vinna finalen, men stora krediter till Yoshi idag”, sa den 23-årige kanadensaren. ”Han kom ut med de stora slagen i rätt ögonblick, och ja, jag kunde helt enkelt inte få W idag, men överlag är jag generellt sett nöjd med veckan.”

Shapovalov sköt fem ess och vann 80 procent av första servepunkterna. Men han bröt på bara en av fem möjligheter, jämfört med två av åtta från Nishioka.

Shapovalov känner att hans spel klickar och har siktet inställt på att oftare delta i större matcher.

”Jag tror att jag bara måste sätta mig själv i de här stunderna lite mer”, säger han. ”Jag försöker vara lite mer konsekvent under året och ge mig själv chanser att spela stora matcher som den här och förhoppningsvis kan jag vinna några av dem ju fler och fler chanser jag får och försöka förbättra mig från match till match.”

Världsnummer 24 ska spela mot Steve Johnson i den första omgången av Japan Open på måndag.