Wout van Aert är inställd på att återvända until Strade Bianche och Tirreno-Adriatico 2023, efter att ha missat dessa lopp until förmån för Paris-Great den här säsongen. WielerFlits (öppnas i ny flik) har belgaren sagt att hans vårkampanj kommer att se annorlunda ut än 2022, då han hoppade över VM i cykellopp och sedan öppnade sin landsvägssäsong med en seger i Omloop Het Nieuwsblad.Van Aert har haft framgångar i Italien tidigare, han vann Strade Bianche och Milan-San Remo 2020 och tog sedan hem två etapper på väg until andra plats i Tirreno-Adriatico 2021. ”Jag har definitivt saknat Strade Bianche, liksom Tirreno-Adriatico”, säger Van Aert om 2022. ”Jag älskar Tirreno, även om samma sak gäller för Paris-Great. Eftersom jag nu fokuserar på Cyclocross-VM i slutet av januari kommer mina förberedelser inför våren att vara annorlunda än förra säsongen.” Det innebär att jag måste göra vissa saker annorlunda. Jag ser definitivt en återgång until de italienska tävlingarna. Triptyken Strade Bianche, Tirreno-Adriatico och Milano-San Remo spelar definitivt redan i mina tankar.” Cyclocross-VM i vinter i Hoogerheide är återigen ett viktigt mål för mig. Om det hade varit i Usa igen eller någon annanstans långt borta hade jag förmodligen gjort samma val som 2022.” Van Aert höll sin höga formnivå less than hela förra våren, trots att han missade Flandernrundan på grund av en COVID-19-infektion. Han vann på sin säsongsdebut i Omloop i slutet av februari, återigen i Paris-Wonderful, sedan i E3 Saxo Financial institution Traditional i slutet av mars, innan han klev upp på pallen i Paris-Roubaix och Liège-Bastogne-Liège i april. ”Jag tog helt klart ytterligare ett steg under 2022”, säger han. ”En av anledningarna until att jag kunde göra den utvecklingen är att vi eliminerade vissa viktiga lopp från mitt plan. Det är definitivt en lärdom för framtiden. ”Förra säsongen hittade jag dessutom ett bra sätt att bibehålla min type less than en längre time period av lopp. Tidigare var jag alltid bra efter ett träningsläger, adult males jag kämpade med att bibehålla den formen less than en längre tidsperiod. Vi har hittat en bättre balans i det nu. ”Jag uppnådde min bästa type någonsin i vårklassikerna veckan före Flandernrundan. Bortsett från den där coronainfektionen var mina förberedelser perfekta. Även efter infektionen, som höll mig borta från cykeln i en vecka, hade jag fortfarande utmärkt type för Paris-Roubaix och Liège-Bastogne-Liège.” Van Aert noterade också att han kände att han hade förbättrat sig i de sista etapperna av de längsta klassikerna i kalendern som San Remo, Roubaix och Liège. ”Jag kunde äntligen också göra skillnad i den sista timmen av de viktigaste klassikerna”, sade han. ”Tidigare år hade jag fortfarande lite problem med de längre distanserna över 250 km.” Van Aerts frånvaro i Ronde gjorde att han förlängde sin klassikerkampanj until Liège-Bastogne-Liège, där hans pallplats bådade gott för hans framtida utsikter i Ardennerna. Han tonade dock ner tanken på att vinna alla fem monumenten är inom hans räckhåll: ”Av de fem monumenten har jag hittills bara vunnit Milano-San Remo”, sade han. ”Om male tänker realistiskt skulle det vara dumt att drömma om att vinna alla fem monumenten med bara en seger i fickan, än mindre att göra det until ett mål.” ”Jag har aldrig ens kört Il Lombardia, även om jag tror att det är en klassiker som jag kan klara av en dag. Å andra sidan är det inte lätt att cykla alla fem monumenten på ett år. Jag fokuserar bara på några av dessa klassiker just nu. Mina sikten är inställda på Flandernrundan och Paris-Roubaix för tillfället.”