Gaia Realini har varit en av de snabbast stigande talangerna inom proffsracing och hon kommer att ta ett steg in i WorldTour med Trek-Segafredo 2023. Den 21-åriga italienskan siktar på att utvecklas till sin nya roll samtidigt som hon visar världen sina möjligheter på sportens toppnivå.” Det här är en dröm som går i uppfyllelse, jag är superglad”, säger Realini, som ansluter till laget från Isolmant-Premac-Vittoria. – Jag har alltid sett på Trek-Segafredo som det bästa laget i pelotonen. En unik stil, bilden av det perfekta laget. Jag kunde inte riktigt be om bättre för min framtid.”Realini vände på huvudet i sin debut på Giro d’Italia Donne förra året där hon slutade 11:a totalt och tvåa i ungdomsklassen, samt tog två topp-10-placeringar, på drottningens etapp 2 in i Prato Nevoso och på etapp 4 bergs tempolopp till Riale Di Formazza Cascate Del Toce.Hon fortsatte den framgången vid årets Giro d’Italia Donne där hon slutade 13:e totalt och trea i ungdomsklassen, samt en toppklättrare, efter att ha placerat sig sjua och femma på de två bergsetapp 7 till Passo Maniva och etapp 9 in i San Lorenzo Dorsino.– Det var den första, riktiga chansen att visa världen vem jag var, att uppmärksamma mig själv. Hittills har jag upplevt professionell cykling i en liten verklighet, väldigt annorlunda än vad jag kommer att hitta nästa år, säger Realini.” För att vara ärlig, utöver vad jag kunde se från utsidan, vet jag inte ens riktigt vad jag kan förvänta mig. Det kommer att bli ett stort steg i kvalitet, med så många nya saker att upptäcka. Definitivt det bästa jag kunde sträva efter att växa.”Realini kommer att ansluta sig till två landsmän, världsmästaren Elisa Balsamo och Elisa Longo Borghini. Hon sa att Longo Borghini är hennes mentor inom sporten och någon som hon hoppas kunna lära sig av under de kommande åren.– De här egenskaperna är min nyckel till att åka starkt i fjällen. För en italiensk ryttare, man eller kvinna är myten att inspireras av alltid Pantani, klättrarens väsen, säger Realini när hon beskriver sin höjd på 4 fot 9 tum och 40 kg vikt.– Men min förebild, som idrottare och som kvinna, har alltid varit Elisa Longo Borghini. Jag har alltid följt henne med stor beundran, både på TV och nu i pelotonen. Hon är min referenspunkt. Att lära av henne är ett av mina mål.”Realini är också en stark cykelcrossåkare och har bestämt sig för att fokusera uteslutande på roadracing nästa år. Hon siktar på att testa sig själv på Women’s WorldTour, stötta lagets ledare och hoppas kunna tävla Liège-Bastogne-Liège eller Flèche Wallonne.– Jag kommer att gå in i laget på tå men med mycket entusiasm. Jag vill lära mig allt. Från de mest erfarna, som Longo Borghini, [Lizzie] Deignan eller [Ellen] Van Dijk, och från de yngsta och mest begåvade, som [Shirin] Van Anrooij, säger hon.”De närmaste åren kommer också att tjäna mig att förstå vem Gaia egentligen är som ryttare. Jag känner mig själv och jag vet att jag fortfarande har ett viktigt utrymme för tillväxt. Att känna mig själv bättre hjälper mig att fokusera på vilka mål jag ska sikta på framtiden och vilka mål jag ska sträva efter.”