Bianca Andreescu från Mississauga, Ont., är den ensamma kanadensaren kvar i damsingelturneringen vid National Bank Open. Hon avancerade till åttondelsfinalen med en 6-3, 4-6, 6-3 seger över Frankrikes Alizé Cornet i dagens sista match.

Andreescu vann evenemanget 2019 när det senast hölls i Toronto med en seger över Serena Williams, som förlorade mot Belina Bencic i sin sista match på kanadensisk mark.

Andreescu möter Qinwen Zheng från Kina i den tredje omgången torsdag kväll.

Kanadas Leylah Fernandez eliminerades från National Bank Open efter en 7-6 (4), 6-1 förlust mot Brasiliens Beatriz Haddad Maia på onsdagen.

Fernandez, det 13:e fröet i Toronto, spelade i sin första turnering efter två månaders avstängning för att återhämta sig från en stressfraktur i höger fot som hon ådrog sig i Franska öppna.

Medan Fernandez visade mycket kamp i första set, verkade hon så småningom bära mot den kraftfulla attacken från sin alltmer självsäkra motståndare.

Efter en uppmuntrande start gav Fernandez upp matchens första paus för att gå under med 3-2 i det inledande setet.

Haddad Maia ledde med 5-4 och omvandlade sitt fjärde ess i matchen för att ge sitt set point. Men Fernandez räddade för att få poängen att deuce och omvandlade sedan sin första brytpunkt för att knyta setet.

Haddad Maia återtog sin ledning i nästa match och konverterade till slut på sin fjärde brytpunktschans i matchen för att gå upp till 6-5.

Men återigen kunde brasilianaren inte lägga bort setet. Ett dubbelfel från Haddad Maia satte upp dubbel brytpunkt för Fernandez, och kanadensaren kom ut på topp efter ett långt rally för att vinna nästa poäng och tvinga fram ett tiebreak.

Haddad Maia visade sig vara för mycket för Fernandez i förlängningen, använde kraftfulla slag för att hålla kanadensaren ur balans och tog en 6-3 tiebreak-ledning.

Fernandez räddade ytterligare en kvittering innan Haddad Maia vann den med en stark backhand för att avsluta ett kort rally.

Haddad Maia byggde vidare på det momentumet i andra set och omvandlade en tidig paus på väg till en 3-0-ledning.

Hennes andra paus i setet satte Haddad Maia upp 5-1, sedan servade hon till kärlek i sista matchen för att ta matchen.

Haddad Maia möter härnäst världsettan Iga Swiatek, som kryssade in i tredje omgången med en 6-1, 6-2-seger över australiska kvalspelaren Ajla Tomljanovic.

Swiatek ökade sin segersvit på hardcourt till 20 matcher med en klinisk prestation och besegrade Tomljanovic på bara en timme och fyra minuter.

Den polska stjärnan omvandlade sex av sina nio brytpunktschanser när hon anslöt på 26 av 37 returpunkter (70,3 procent).

I andra tidiga resultat slog 10: e frö Coco Gauff från USA Kazakstans Elena Rybakina 6-4, 6-7 (8), 7-6 (3). Regerande mästaren Camila Giorgi från Italien sänkte Belgiens Elise Mertens med 6-3, 7-5. Och sjundeseedade Jessica Pegula sänkte amerikanskan Asia Muhammad med 6-2, 7-5.