När Mischa Bredewold (Parkhotel Valkenburg) korsade mållinjen i Arnhem som vinnare av den sista etappen 6 i 2022 års Simac Ladies Tour var det både kulmen på en lång väg tillbaka från en svår skada 2018 och början på ett nytt kapitel när hon tog sin första stora seger.”Det här var inte alls planerat, jag är verkligen glad. Det är verkligen häftigt, bisarrt egentligen. Jag kände mig så, så bra idag, allt gick, jag skulle inte säga lätt, men jag kände mig riktigt bra. Idag var min dag”, Bredewold var överlycklig.Hon och hennes lagkamrater Kirstie van Haaften – som vann den polkagrisiga tröjan – och Quinty Schoens hade höjt armarna varje gång TV-kameran vände sig mot dem efter målgång, och Schoens och Van Haaften bröt mitt i intervjun för att heja på sin lagkamrat som också tog hem den vita U23-tröjan efter att ha presterat bra hela veckan och slutade på sjätte plats totalt.När Bredewold beskrev sin racevinnande attack förklarade hon att den vita tröjan höll henne lite tillbaka först innan hon satsade på rörelsen.”Det var ett fantastiskt ögonblick, men jag var fortfarande tveksam eftersom jag inte ville bli fångad och sedan förlora tid för den vita tröjan. Men Raymond Rol, min sportchef, sa i mitt öra: ”Du måste gå till max”, och Gasparrini gick också till max, hon gjorde det så bra”, sade Bredewold.”Vårt samarbete var utmärkt, och sedan satt jag där med känslan: ’Mischa, det är allt eller inget, antingen får du ingenting eller så vinner du ett WorldTour-lopp’. Jag var helt enkelt tvungen att göra det, och jag var nöjd med sprinten eftersom Gasparrini är väldigt snabb, men jag kände mig bara så bra idag.”Återhämtning efter allvarlig skadaMischa Bredewold (Parkhotel Valkenburg) på Simac Ladies Tour (Bild: Getty Images)Den 20 augusti 2018, under sin andra juniorsäsong, blev Bredewold påkörd av en lastbil under träning och bröt sex revben och tre kotor samt bäckenbenet och fick även hjärnskador. Det tog många månader av fysisk och mental återhämtning innan hon kunde cykla igen.Bredewold fortsatte med sitt tidigare juniorlag som hade blivit U23-klubblaget Rogelli-Gyproc-APB (numera Continental-laget AG Insurance-NXTG), men tävlade inte alls 2019, hennes första elitsäsong, och körde endast utvalda lopp 2020, med en 13:e plats i Trophée des Grimpeuses som sitt främsta resultat.Bredewold skrev sedan kontrakt med Parkhotel Valkenburg för 2021, och efter två säsonger med laget,22-åringen skrev nyligen ett tvåårskontrakt med Team SD Worx, ett av de främsta lagen i damfotbollen. Bredewold var glad över att hon kunde återgälda förtroendet från sitt snart före detta lag med en stor seger.”Jag har kommit så långt. Det var en lång rehabilitering och sedan för två år sedan fick jag chansen av teamchefen att komma med i laget. Det var helt och hållet i god tro eftersom jag verkligen inte hade gjort så mycket, och jag är så tacksam mot laget för allt de har gjort. Jag är väldigt glad att jag kunde ta hem den här segern innan jag åkte, det är fantastiskt”, sade hon.”Att gå till SD Worx nästa år är också väldigt trevligt, naturligtvis, men jag är särskilt glad att jag kunde göra detta med mitt nuvarande team, detta var verkligen en lagprestation”, beskrev Bredewold sin väg under de senaste åren.Att flytta till ett av de största lagen inom damcykling blir nästa steg i hennes karriär, och hon har stora drömmar för framtiden.”Jag vill vinna. Jag vill vinna allt. Jag vill vinna Flandern och Amstel och jag vill bli världsmästare … men jag befinner mig också i en bubbla av eufori just nu. Jag är glad att allt fungerade i dag och jag vill fortsätta så här och förhoppningsvis få många fler segrar i processen”, sade Bredewold.