PARIS – Montreals Felix Auger-Aliassime avancerade till kvartsfinal i tennisturneringen Paris Masters och utökade sin segersvit till 15 matcher med en seger med 6-1, 6-3 över den franska wildcardet Gilles Simon på torsdagen.

Auger-Aliassime, som söker sin fjärde raka turneringsseger, tog tidigt kontroll över matchen. Han hade sju ess och bröt Simon två gånger på fem chanser samtidigt som han själv inte hade någon breakboll i ett dominant första set.

Efter att Auger-Aliassime och Simon bytte grepp tidigt i andra set vann den 22-årige kanadensaren fyra raka matcher för att avgöra matchen. Han avslutade den en timme och 33 minuter långa uppgörelsen med sitt fjärde break på sju chanser.

Segern kom en dag efter att Simon hjälpt Auger-Aliassime att för första gången kvalificera sig för säsongsavslutande ATP Finals.

Simon’s överraskande seger över Taylor Fritz i turneringens’andra omgång innebar att amerikanen inte kunde komma ifatt Auger-Aliassime i kapplöpningen om en av de två återstående platserna i elittävlingen i tennis.

Förlusten för Fritz, tillsammans med Holger Runes seger över Hubert Hurkacz i den andra omgången, gav Auger-Aliassime och Rysslands Andrey Rublev de två sista platserna i finalen.

Den 37-årige Simon, som nådde karriärens högsta placering som nummer 6 2009, har sagt att han kommer att dra sig tillbaka efter Paris Masters.

Auger-Aliassime möter härnäst den 16:e-seedade amerikanen Frances Tiafoe i kvartsfinalen i Paris. Kanadensaren har vunnit båda tidigare möten med Tiafoe, inklusive en seger på sand tidigare i år i Barcelona Open.

Auger-Aliassime gick in i turneringen efter tre raka titlar: ATP 250-turneringsvinster i Florens, Italien och Antwerpen, Belgien, och ATP 500-seger i Basel.

Han strävar efter sin första titel på Masters-nivå i Paris.