Marcus Stewart, en före detta Premier League-stjärna, har fått diagnosen Motor Neurone Disease efter 12 månaders omfattande medicinska tester.

Stewart spelade för åtta olika klubbar under en 20-årsperiod, bland annat Bristol Rovers, Huddersfield Town, Ipswich Town, Sunderland, Bristol City, Yeovil Town och Exeter City, och gjorde över 250 mål.

Med 19 mål 2000/01 slutade han tvåa efter Jimmy-Floyd Hasselbaink i Premier League-topplistan över målskyttar och hjälpte Ipswich till femte plats och kvalifikation till UEFA-cupen. Anfallaren spelade också över 100 matcher för Sunderland och hjälpte klubben att återvända till Premier League 2004-05.

49-åringen har spelat på alla nivåer i engelsk proffsfotboll, och efter att ha dragit sig tillbaka som spelare övergick han till att bli tränare och manager och arbetade i Exeter City, Bristol Rovers och Walsall. Stewart är för närvarande Yeovil Towns chef för spelarutveckling.

Efter sin diagnos sade han (via Sky Sports):

”Jag vill ta tillfället i akt att tacka mina närmaste för deras orubbliga stöd sedan jag nyligen fick min diagnos.

”Medan jag tar tid på mig att anpassa mig är min avsikt att fortsätta att njuta av mitt arbete inom fotbollen och tillbringa tid med min familj.

”I framtiden vill jag använda min plattform inom fotbollen för att bidra till att öka medvetenheten om MND, men på kort sikt vill jag be om avskildhet för min egen och min familjs räkning.”

Marcus och hans fru Louise har också meddelat att de har inrättat en JustGiving-sida där alla intäkter kommer att gå till Darby Rimmer MND Foundation.

Detta är en hjärtskärande nyhet och alla hoppas att Marcus återhämtar sig snabbt från sin sjukdom.