Pauline Ferrand-Prévots första gruslopp slutade med ännu en regnbågströja, men hon kunde inte dröja länge i mål vid UCI Gravel World Championships i Cittadella på lördagskvällen. Det återstår fortfarande mil att köra och löften att hålla innan hon drar ner ridån på en säsong som har gett fyra världsmästartitlar.”Jag måste åka hem nu, för klockan 8.30 i morgon bitti tävlar jag igen i Roc d’Azur”, förklarade Ferrand-Prévot ungefär en timme efter podiumceremonin, när hon tog avsked från vinnarens presskonferens i det nyklassiska Palazzo della Loggia.Det har varit veckor av ständig rörelse för Ferrand-Prévot, som tog ett par regnbågströjor vid UCI:s världsmästerskap i mountainbike i Les Gets i augusti – innan hon lade till maratontiteln i Haderslev månaden därpå. ”Sedan Les Gets har jag vunnit alla mina lopp, så jag ville inte förlora i dag”, sade Ferrand-Prévot.Även om Ferrand-Prévot är nybörjare inom gruslopp, gjorde hennes världsmästartitel i landsväg, cykelcross och mountainbike henne till den självklara favoriten för den första guldmedaljen i denna disciplin. Hon var oundvikligen säkert ombord när det avgörande steget bildades med lite mindre än 60 km kvar, och hon hjälpte till att se till att det inte blev något hinder hela vägen till målet i den muromgärdade staden Cittadella.”Det här VM är naturligtvis helt annorlunda eftersom det var mitt första gruslopp någonsin, så jag visste inte vad jag kunde förvänta mig”, sade Ferrand-Prévot. ”Men jag har känt mig väldigt bra och jag fortsatte bara att träna hemma även om det är oktober och säsongens sista lopp. Jag har inte gjort någon specifik träning för det här loppet, men jag fortsatte att träna ganska hårt även hemma. Jag är verkligen glad över att ha vunnit det.”Dagens enda betydande backe, Monte Berico, kom tidigt i loppet, medan det vinnande urvalet tog form på loppets mest tekniska sektorer. Loppet norrut längs Brenta mot Cittadella var i stort sett platt och Ferrand-Prévot var nöjd med att cykla till mål i sällskap med Sina Frei (Schweiz), Chiara Teocchi (Italien) och Jade Treffeisen (Tyskland). De två sistnämnda distanserades på den korta stigningen in mot staden, innan Ferrand-Prévot körde ut Frei i sprinten och tog sin tionde världsmästartitel i elitklass.”Jag tror att jag var favorit eftersom jag vunnit alla lopp jag gjort sedan Les Gets, så visst visste alla att jag var i bra form. Men grus är inte MTB och det är inte heller ett väglopp. Man måste vara bra på båda – på vägen och på MTB”, sade Ferrand-Prévot.”Det var en bra bana, även om den kanske skulle ha varit bättre med fler uppförsbackar i slutet. Men det var ett riktigt hårt lopp även om det var platt, för man måste hela tiden fortsätta att driva på och det fanns många kurvor.”De rubriker som Ferrand-Prévot har genererat de senaste veckorna har inte varit begränsade till hennes ständigt växande garderob av regnbågströjor. Med hennes avgång från Team Absolute Absalon BMC till synes nära förestående har hon kopplats samman med en flytt till en ny trupp som sponsras av Ineos, även om hon föredrog att varken bekräfta eller förneka dessa rapporter på lördagskvällen.Den exakta karaktären på affären, och om Ferrand-Prévot ens kan komma att återvända till vägen i deras färger, är ännu inte klart. Detaljerna i hennes planer för 2023 kommer att förbli dimmiga i åtminstone några dagar till.”Jag kan inte säga något nu, för jag får inte säga något”, sade Ferrand-Prévot. ”Men jag tror att ni under veckan kommer att få veta mer om detta.”Oavsett vem som är sponsor 2023 och oavsett terräng kommer regnbågsbanden att vara en konstant.