En föryngrad Dylan Groenewegen spurtade till sin sjunde seger för säsongen 2022 i Arctic Race of Norway på fredagen, och det kan ännu komma mer när holländaren vänder blicken mot en serie endagslopp i höst.Groenewegen hade uthärdat en tuff kampanj 2021, hans sista med Jumbo-Visma, i kölvattnet av hans nu ökända krasch med Fabio Jakobsen vid Tour de Pologne 2020. Men sedan övergången till BikeExchange-Jayco i år har 29-åringen varit en vanlig på det översta steget på pallen.Hans triumf i Brønnøysund är den 63:e i karriären, med bland annat fem Tour de France-etapper – den senaste kom förra månaden. Andra vinster 2022 har kommit på Saudi Tour, Tour de Hongrie, Veenendaal-Veenedaal Classic och Tour of Slovenia. Groenewegen är helt klart på en lycklig plats i sitt nya lag.– Benen var riktigt bra, motivationen är riktigt hög och jag är väldigt nöjd med mitt lag, berättade Groenewegen. Cyklingnyheter efter sin tid på pallen på fredagseftermiddagen.– De ligger bakom mig i varje lopp. Jag har inget vanligt ledartåg här, men du ser att klättrarna vill hjälpa mig och ge mig allt. I morgon hoppas jag att jag kan göra något för dem. Jag är väldigt glad i år att jag har det här laget runt mig.”Groenewegen hade i början av veckan sagt att han bara såg en sprintmöjlighet den här veckan i Norge. Etapp 2 var dagen han pratade om, och så visade det sig när han slog Amaury Capiot (Arkéa-Samsic) och Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) till linjen.Han hade nästan spårat ur i kraschen som såg Kristian Sbaragli (Alpecin-Deceuninck) röra vid honom och träffa däcket vid 2 km kvar. Groenewegen tog sig till gräset och höll sig upprätt och fördes djupt in i den sista kilometern av den provisoriska inhopparen Nick Schultz.Längst fram hade Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux och TotalEnergies bråkat om position, men det var Groenewegen som kom ut i vinden med över 250 meter kvar. Trots den långa sprinten och det lite uppförsbacke in i mål fick Groenewegen segern att se lätt ut.– Vi visste innan att benen var riktigt bra, sa han senare. – Alla tittade lite på oss. Vi satte två killar på framsidan och även Cofidis gjorde mycket jobb. Till slut visste jag att jag inte har ett normalt starttåg, men killarna gjorde ett fantastiskt jobb och tog mig till position med 500 meter kvar.” Jag var också inblandad i kraschen med 2 km kvar. Jag skulle till vänster till gräset. Jag vet inte vad som hände, jag hoppas att alla är OK. Jag kom tillbaka i position och Schultzy tog mig till 500.– Då var Capiot på väg uppåt och höll sig i position. Han slutade och det var lite tidigt, men jag tänkte att jag går nu, annars kommer allt bakom mig. ja, det var en riktigt lång sprint. Det var trevligt. Jag höll farten riktigt hög.”Groenewegen kanske inte matchar hans bästa säsonger på cykeln – 2018 tog han 13 segrar och 2019 gjorde han 15 – men han är helt klart någonstans nära den nivån och kommer att ha flera fler möjligheter att lägga till sin vinstsumma under resten av 2022.Efter Norge tar han sig an sprinterns klassiker, Bemer Cyclassics i Hamburg, innan han flyger till USA för att tävla i den första Maryland Cycling Classic den 4 september. Ett antal endagslopp i Belgien står också på hans schema när han ser ut att förlänga sitt vinnande lopp till slutet av året.– Att vinna några fler lopp förhoppningsvis, sa han när han fick frågan om sina framtidsplaner. – Jag tycker att benen är riktigt bra. I Touren var benen riktigt bra, och den här formen är fortfarande bra. Förhoppningsvis kan jag vinna några andra lopp för teamet.– Jag kom hit för en seger och det är inte så många sprintar här men i dag var en bra chans och vi tog den.