Andreescu slutade tvåa efter att ha förlorat med 6-7 (5), 6-4, 6-4 mot Caroline Garcia från Frankrike på lördagen.

Det var Andreescus första gräsbanefinal och hennes första final på över ett år. US Open -mästaren 2019 tog ledigt för att återhämta sig från skador och fokusera på sin mentala hälsa innan hon återvände till turnén i april.

”Mitt team, jag skulle inte vara här utan er. Allt stöd som du har gett mig, sa en känslosam Andreescu medan han talade till publiken. ”Ni höll fast vid mig genom de tuffaste stunderna och det är allt någon någonsin kan begära, så tack.”

Andreescu, som besegrade toppseedade Daria Kasatkina i kvartsfinalen, avancerade direkt till final efter att Simona Halep tvingats dra sig ur semin på grund av en nackskada.

” Det var bra tennis och en poäng här eller där men jag hade en bra vecka totalt sett”, sa Andreescu. – Jag är supernöjd med hur mitt spel utvecklas på gräset. Det är min första final på gräs. Det händer mycket framsteg, så jag är nöjd.”

22-åringen från Mississauga förbereder sig nu för Wimbledon och möter amerikanska kvalspelaren Emina Bektas i första omgången nästa vecka.

”Jag är väldigt glad, det har varit ett par tuffa år men jag lägger ner arbetet och på nästa”, sa Andreescu. ”Jag är glad för Wimbledon nu.”