Mindre än en månad sedan han nådde sin första Grand Slam-final innan han förlorade mot Novak Djokovic besegrade Kyrgios Giron med 6-2, 6-3. Det hjälper honom inte att komma över att komma till korta i Wimbledon, vilket inte har varit lätt. Men att vinna mer kan öka hans självförtroende.

– Det var som det gyllene tillfälle jag kände för mig, sa Kyrgios om Wimbledon. – Det finns så många saker jag skulle ha gjort annorlunda tycker jag nu när jag har smält den matchen, men jag gör alla rätt saker för att sätta mig i den positionen igen. Jag tror att jag gör det, och hela mitt team hjälper mig att uppnå det målet.”

Efter en tradition som han började när han vann denna hard-court-tuneup för US Open 2019, frågade han ett var han skulle tjäna för matchpoäng och gick vidare för att möta Tommy Paul i åttondelsfinalen.

”Jag önskar att jag hade den upplevelsen när jag tittade på tennismatcher”, sa Kyrgios. ”Jag tror att det bara är en cool upplevelse för någon som har betalat pengar att komma och titta på dig spela och eventuellt gå hem med det minnet.”

Kyrgios försöker ta sig förbi minnet av att ha förlorat mot Djokovic i Wimbledon och bugat sig i första omgången av Citi Open för ett år sedan. Det hjälper att han tycker att han spelar några av de bästa tennisen i sin karriär.

”Jag har ett bra år”, sa han. – Jag tror att om Wimbledon hade poäng så tror jag att jag skulle vara runt topp 15, topp 20 i världen. Jag känner definitivt att jag spelar den nivån av tennis – om inte topp 10, topp fem just nu.

Toppseedade Andrey Rublev avancerade till åttondelsfinal och slog Jack Draper med 6-4, 6-2. I damernas lottning slog Australiens Ajla Tomljanovic amerikanen Sloane Stephens med 6-1, 6-4.