L39ION of Los Angeles förstärkte sitt lag för 2023 med tillägg av den amerikanska proffslöpningsmästaren Kyle Murphy och etappvinnaren Robin Carpenter från Tour of Britain. Båda kommer att flytta från Human Powered Health i slutet av kalenderåret, båda har tillbringat de senaste fem säsongerna med det USA-baserade ProTeam. I år satte Murphy ett utropstecken på sin karriär genom att vinna den stjärnbeströdda tröjan i USA Cycling Pro Road Race Championship, och tog en soloseger i Knoxville, Tennessee efter att ha tagit brons året innan. Fem av hans HPH-lagkamrater slutade bland de 18 bästa i det 186,1 km långa loppet, däribland Carpenter, som kom på 15:e plats.Human Powered Health har nyligen utökat sin trupp med WorldTour-talanger, bland annat Barnabas Peák (Intermarché-Wanty-Gobert) och Gijs Van Hoecke (AG2R Citroën) för fortsatt fokus på tävlingar i Europa. En flytt från ProTeam till L39ION var bara en möjlighet och inte ett steg bakåt, enligt Murphy.”Jag är mer än motiverad och glad över att återknyta kontakten med amerikanska fans, amerikansk racing. På lång sikt har jag alltid velat kunna komma tillbaka till racing i USA. Det finns människor tror jag som vill ha den [national champion] tröjan ska vara i WorldTour och det förstår jag helt och hållet. Jag vill ta med mig den hem och visa upp den och känna mig nöjd med det”, säger Murphy till Cyclingnews om sitt karriärsbyte. ”Jag tror att jag vid den här tidpunkten i min karriär också är redo att fundera ut hur jag kan ge tillbaka lite mer. Så några av lägren och gruppresorna och de saker som L39ION-teamet organiserar är jag superintresserad av.”Murphy sa att det skulle vara speciellt att fortsätta tävla med en lagkamrat som Carpenter, eftersom de stöttade varandra vid stora lopp, från hans nationella titel i Knoxville till Carpenters soloseger före Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) i förra årets Tour of Britain.”Jag har varit där för några av hans största framgångar och han var där för mig, som road Nats. Det var ett så fantastiskt ögonblick, hela laget samlades liksom på Gay Street Bridge och vi kramar alla och njuter av det ögonblicket”, sa Murphy om sin seger i juni i US Pro Road Nationals. ”Vi vet definitivt hur vi ska utnyttja varandras styrkor. Det är väldigt roligt. Han är superanalytisk och en bra kille att ha med sig.”Carpenter går in i sin 12:e proffssäsong nästa år. Han har haft framgång i etapplopp, inklusive en seger i Cascade och Joe Martin etapplopp 2017, väglopp som Winston Salem Classic, kriteriumslopp och gruslopp – han var sexa i Unbound Gravel 200 2021. Han noterade på sociala medier att han började titta på andra karriäralternativ i mitten av året och ville ha ”lite mer inspiration framöver”.”Jag är verkligen glad över att gå vidare till nya tävlingsutmaningar nästa år på L39ION! Dessutom känns det som en riktig välsignelse att kunna komma tillbaka till USA och tävla för ett team som har legat i framkant när det gäller att visa världen hur mycket den amerikanska racingscenen har att erbjuda”, berättade Carpenter. Cyclingnews när hans nya lag var bekräftat.”L39ION är utan tvekan ett av de coolaste lagen som finns där ute just nu och jag är bara glad över att få vara en del av det. Jag vet inte vad teamets officiella schema är ännu, men jag planerar att ta del av några grusarrangemang om schemat tillåter det, ungefär som jag gjorde på Unbound 2021.”Det amerikanska paret kommer att återförenas med den tidigare lagkamraten Ty Magner, som förväntas tävla för L39ION för ett tredje år. Magner, den nationella mästaren i US Pro criterium 2018, vann fem stora crits i år i USA och var fyra i US Pro criterium nationals. Och för Murphy kommer han att återknyta kontakten med Justin Williams, medgrundare av L39ION.”Ty är en av de bästa lagkamrater jag någonsin haft. Han är bara en optimistisk motivatör och vet verkligen hur han ska få ut det bästa ur sina lagkamrater. Jag var faktiskt lagkamrat med Justin [Williams] på Cylance för länge sedan. Han vet hur han ska få ut det mesta av folk och förstår hur han ska motivera”, säger Murphy och påpekar att när hon var i Australien vid världsmästerskapen gjorde den amerikanska lagkamraten Skylar Schneider intryck med sina kommentarer om den familjära atmosfären i L39ION-laget. ”Skylar Schneider var också på VM, och att prata med henne om dynamiken i laget och hur roligt de har var inspirerande. Hon påpekade att laget inte gör någon skillnad mellan manliga och kvinnliga lagkamrater, vilket jag tycker är otroligt. På det sätt som den professionella vägkalendern fungerar har jag inte ens träffat de flesta av kvinnorna i Human Powered Health. Så jag ser bara fram emot en tävlingsmiljö som mer speglar verkligheten, du vet, som att jag inte hänger hemma med bara killar.”Murphy, som är ett år äldre än Carpenter, övergick från amatör- till proffsstatus för åtta år sedan och fick sitt genombrott med Circuit Sport-programmet tre år senare.”Jag var supertacksam över att få det kontraktet, det var som en dröm som gick i uppfyllelse, helt klart. De var det dominerande laget i USA och det var super spännande att få möjligheten att tävla med dem”, sade Murphy om kontraktet 2018 med dåvarande Rally Cycling. ”Ganska snabbt blev programmet mer och mer Europafokuserat, vilket var spännande att få möjligheten att tävla där. Nu vill jag bara tävla och tävla i USA. Jag känner mig motiverad.”Jag känner att jag kommer att vara tillräckligt vältränad och robust för att klara av vad som än händer, var som helst Justin. [Williams] vill skicka mig. Det är dags för spel.”En representant från L39ION sa att de skulle göra fler tillkännagivanden om deltagarantalet under de kommande veckorna.