NEW YORK (AP) – Ons Jabeur släppte sin racket i avsky efter ett dåligt slag i den amerikanska finalen. U.S. Open final. Minuter senare var hon på banan tillsammans med den efter att ha tagit en volley som flög ut ur banan.

Jabeur tog sig upp och fortsatte att kämpa på lördagen, och det är precis vad hon tänker göra efter en andra raka Grand Slam-turnering. slutade med en besvikelse.

”Jag är definitivt ingen som ger upp”, sa Jabeur. ”Jag är säker på att jag kommer att vara i finalen igen. Jag kommer att göra mitt bästa för att vinna den. Jag är inte säker, men jag vet att jag kommer att göra mitt bästa.”

Hennes bästa var inte tillräckligt bra mot topprankade Iga Swiatek, som vann med 6-2, 7-6 (5) för sin andra stora titel i år och tredje totalt.

Jabeur försöker fortfarande vinna sin första, efter att ha misslyckats i Wimbledon i sitt första försök. Den femte bästa seedade spelaren hade mestadels rullat igenom U.S. Open och förlorat bara ett set innan hon stötte på den bästa spelaren i sporten.

”Det var en närmare match än vad det ser ut att vara, sade Arantxa Sánchez Vicario, en fyrfaldig Grand Slam-mästare i singel, bland annat i U.S. Open 1994, som har suttit i Jabeurs gästloge och gett råd under turneringen.

”Nu måste hon ta till sig det positiva. Om hon fortsätter och gör rätt saker kommer nästa att komma.”

Jabeur sade att hon kände sig ännu mer nervös inför denna final än sin första, där hon föll mot Elena Rybakina i tre set på All England Club i juli. Efter att ha blivit den första kvinnan sedan Serena Williams att nå Wimbledon- och US Open-finalen samma år sedan 2019 arbetade hon med att försöka hålla sig lugn, så kunde inte ifrågasätta sina förberedelser. Hon var inte ens särskilt besviken på sitt utförande.

”För att vara ärlig har jag inget att ångra eftersom jag gjorde allt som var möjligt”, sade Jabeur.

Tunisiskan kommer att flytta till nummer två på WTA-rankingen nästa vecka. Men hon vill verkligen ha den där Grand Slam-trofén, som skulle vara den första för en afrikansk och arabisk kvinna under den professionella eran, som går tillbaka till 1968.

Om hon gör det skulle det ”verkligen visa att det inte är omöjligt för någon från mitt land, från min kontinent, att få den titeln”.

Hon hoppas kunna starta bättre i sin nästa chans, efter att ha gett Swiatek en 3-0 ledning i båda seten i lördags. Jabeur sade under trofépresentationen att hon inte gillade polskan, även om hon visade att det inte fanns några hard feelings senare under sin uppsluppna presskonferens.

”Jag skämtade när jag sa att jag inte gillar henne”, sade Jabeur. ”Jag kommer att förlåta henne när hon ger mig en Rolex eller något.”