Tom Pidcock har lagt till sitt namn till den växande listan av stora namnkunniga cyklister som inte kommer att köra UCI Road World Championships i Australien.”Jag har dragit mig ur”, sa Ineos Grenadiers-ryttaren till Cyclingnews efter målgången på första etappen av Tour of Britain. ”Mentalt kunde jag inte hacka ytterligare en uppladdning inför VM. Det är hela vägen till Australien. Om jag vill sikta in mig på väg-VM måste jag vara 100 procent. Jag drömde bara om att vinna mountainbike-VM, så när det inte hände var jag lite vilsen. Att sedan försöka gå och vinna väg-VM hade för mig varit det svåraste.”Pidcock bekräftade att han ursprungligen stod på Storbritanniens långa lista för att tävla i Wollongong. Det slutliga urvalet har inte tillkännagivits av British Cycling men Fred Wright och Ethan Hayter förväntas bli uttagna som skyddade cyklister.Yorkshiremannen har haft svårt att komma över sin prestation i Les Gets för en vecka sedan lätt. Han kraschade på det näst sista varvet innan han slutade fyra, när veteranen Nino Schurter tog regnbågströjan.”Jag hade en svår vecka, ärligt talat”, sade han. ”Det var ganska tufft eftersom jag hade förberett mig så bra och allt verkade bara gå fel. Först före loppet och sedan i loppet. Det spelade ingen roll vad jag gjorde eller hur hårt jag försökte kontrollera saker och ting eller få dem tillbaka på rätt spår, något annat gick fel. Men sedan när jag kom hit kände jag mig mer positiv till racing.”Den 23-årige Yorkshiremannen är en av favoriterna till att vinna Tour of Britain. På tävlingens första etapp, hans första landsvägstävling sedan Tour de France och etappsegern i L’Alpe d’Huez, sprang han till en femte plats i uppförsbacke vid Glenshee Ski Centre i Skottland. Ineos Grenadiers lagkamrat Omar Fraile slutade tvåa före Corbin Strong (Israel-Premier Tech).Pidcock fotograferades på TV:s tävlingsbevakning när han kom tillbaka genom konvojen med sex kilometer kvar att köra. ”Jag behövde kissa”, förklarade han. ”Det var meningen att jag skulle vara på Omars hjul, det hade varit idealiskt, då hade jag kanske vunnit. Lite för avslappnad, egentligen.”Det var stor motvind, jag gjorde bara ett misstag och gick inte fram tillräckligt tidigt. Touren var mitt sista lopp, djupet innebar att det skulle komma många tåg uppför den här massiva vägen, här strömmade det bara ut.”Jag tror att vi kan försöka vinna loppet”, sade han om sina ambitioner för Tour of Britain. På frågan om det gällde honom personligen förtydligade han: ”Jag tror att jag kan vinna loppet, men vi har också en del kort att spela.” Vid sidan av honom och Fraile har Ineos Grenadiers den tidigare världsmästaren Michal Kwiatkowski, den amerikanska talangen Magnus Sheffield, Andrey Amador och den avgående Richie Porte på plats.Efter en säsong som innefattade hans debut i Tour de France och EM i mountainbike har Pidcock antytt att han räknar med att Tour of Britain blir hans sista landsvägstävling innan han tar en paus och sin cykelcross-säsong.”Vi måste göra upp våra planer för det, jag är inte säker. Det finns en viss osäkerhet kring VM. [race] i Storbritannien, men det är naturligtvis ett stort mål om det händer.”Samtidigt är han ”obeslutsam” om han ska försvara sin regnbågströja vid VM i Nederländerna i februari.”Jag vill förbereda mig ordentligt inför klassikerna. Jag vet inte hur mycket Hoogerheide passar mig, det verkar bli torrare och snabbare för varje år. Om jag ska slå Wout [van Aert] och Mathieu [van der Poel]måste det vara en bra kurs.”Men i mitt huvud vill jag köra mindre cross – jag vill inte köra hela cross-säsongen, sedan landsväg, sedan Tour och sedan VM, du vet? Det drar ut på tiden. ”Så jag vill vara lite mer selektiv: om det är den första delen av säsongen, med EM och VM i Storbritannien, eller slutet av säsongen med VM, vet jag inte än.”