Annemiek van Vleuten kommer att fortsätta sitt firande av VM-segern i regnbågströjan för första gången i Tour de Romandie Féminin den 7-9 oktober. Den holländska cyklisten säger att hon inte har någon press på sina axlar att prestera och att hon helt enkelt kommer att tävla med hjärtat och oavsett vad som händer kommer hon att avsluta säsongen på ett bra sätt.”Sista gången jag var världsmästare [2019 in Yorkshire] var det året med COVID-19, så jag vet hur speciellt det är att tävla i regnbågströjan. Jag kunde inte vänta på att få tävla i regnbågströjan. Jag är superglad för att vara här och för att träffa mitt lag igen”, sade Van Vleuten, som vann elitloppet för kvinnor på landsväg för andra gången i sin karriär, den här gången i Wollongong i september.”Jag kollade UCI-kalendern före VM för att se om det fanns fler lopp än Romandie. Jag var fortfarande angelägen om att tävla utan press. Om jag hade haft ett Tour de France-pressat lopp på gång skulle jag inte ha varit sugen.”Det är också trevligt att tävla i Romandie men utan att ha mycket press på mig själv eller mitt lag på mina axlar att gå för resultat.”Efter VM kunde jag ha valt att låta armbågen återhämta sig helt och hållet men det är en superfin möjlighet att tävla i regnbågströjan.”Van Vleuten hade kraschat och brutit armbågen i lagtidskörningen mixed relätävling bara tre dagar före elitkvinnornas väglopp. Hon grävde dock djupt i vägloppet med en sista attack på den sista kilometern och säkrade en fantastisk och minnesvärd soloseger.I en intervju med pressen på torsdagen inför Tour de Romandie medgav Van Vleuten att hennes armbåge fortfarande är öm men att den inom fem eller sex veckor borde vara helt läkt.”Det var en berg- och dalbana. Min armbåge är förvånansvärt nog redan mindre smärtsam. Efter vägloppet hade jag ingen reaktion i armbågen och den blev inte värre, och det är alltid därför jag är här”, sade hon.”Varje dag har jag haft en känsla av att det blir bättre. Jag har också haft känslan av att jag kan gå ut och träna lite och komma ur sadeln. ”Jag har haft en hel del kaffe- och tårtturer, men jag har också försökt rida ut ur sadeln. Jag kunde njuta av min seger utan att hela tiden tänka på min brutna armbåge. Den behöver fortfarande lite tid, men om fyra eller fem veckor kommer den att vara bra.”Van Vleuten sa att trots sin skada och att hennes säsong inte var helt avslutad kunde hon fira lite med sin familj och sina vänner när hon återvände hem till Nederländerna från Australien.”Hade jag tillräckligt med tid att fira? Jag gick ut på middag med mina vänner och min familj för att fira. Jag tror att vi inom cykelsporten inte har tid att fira eftersom vi alltid är fokuserade på våra nästa mål. Det var supertrevligt att ha avslappnad tid hemma efter VM”, sade hon.Höjer ribban med bergig terräng i schweiziskt loppWomen’s WorldTour avslutas med den första upplagan någonsin av Tour de Romandie Féminin i Schweiz. Det kommer inte att bli något lätt med tredagarsloppet eftersom det kommer att äga rum i de omgivande bergen med en avgörande toppavslutning på etapp 2 vid Thyon 2000.Van Vleuten sade att hon var nöjd med att arrangörerna, som också leder det mångåriga herrarnas WorldTour Tour de Romandie, lagt till ett bergigt kvinnotävling i kalendern som höjer ribban för kvinnlig cykling.”Jag är glad för Tour de Romandie, de har ansträngt sig för att organisera det här loppet för kvinnor och det är också trevligt att de har ett bra fält, en vacker bana, det är vackert här”, sade van Vleuten. ”Jag är glad att vi får olika lopp i kalendern och Tour of Romandie är viktigt och arrangerar ett annorlunda lopp. Det är svårt att hitta kuperade lopp på damernas kalender och det finns fler och fler, och lopp som passar olika typer av cyklister. Med olika lopp blir fältet mer fokuserat på olika typer av ryttare som utvecklas, det är inte bara en typ av ryttare som kan vinna allt.”Det börjar också med att sätta ribban, om man aldrig har lopp som är uppförsbacke så tvingas inte tjejerna att träna för fler uppförsbacke lopp. Ju fler klättringstävlingar du skapar, desto mer utvecklas nivån och desto mer utvecklas ryttarna för dessa tävlingar. Det är viktigt att ha olika lopp i vår kalender.”Van Vleuten har haft en anmärkningsvärd säsong och vunnit Giro d’Italia Donne, Tour de France Femmes och Challenge by La Vuelta, tillsammans med världstiteln i Wollongong.På frågan om vad hon förväntar sig av sin egen prestation i Tour de Romandie sa Van Vleuten att hon erkänner att hon fortfarande återhämtar sig från sin skada och att hon inte är i sin bästa form.”För att vara ärlig har jag en bruten armbåge och jag vet att jag inte är i bästa form längre. Personligen förväntar jag mig ett fält på riktigt hög nivå, alla klättrare. För min egen del vet jag att jag inte är 100 procent längre och jag förväntar mig att kunna tävla här med mitt hjärta utan alltför stor press och bara njuta av tre dagars tävling i detta vackra område”, säger hon. ”Jag är inte superfokuserad inför det här loppet men jag är glad att vara här och att kunna tävla med mitt team. Det är trevligt, jag kör många lopp med press på mina axlar, så det är trevligt att ha några lopp där det är att köra med hjärtat och se hur det går. Trots det kommer jag att åka hem på söndag som en lycklig person, oavsett resultatet.”