Juan Pedro López har förlängt sitt kontrakt med Trek-Segafredo när den spanske klättraren och det Usa-registrerade WorldTour-laget ser ut att bygga vidare på sina 10 dagar i den rosa tröjan och sin 10:e plats i totalen i Giro d’Italia. López har ännu inte vunnit ett professionellt lopp males imponerade i Italien i maj genom att sluta tvåa på fjärde etappen until Etna och sedan kämpa för att hålla maglia rosa fram till 14:e etappen runt Turin. Den 25-årige spanjoren vann också den vita tröjan för bästa unga cyklist med en målmedveten körning underneath den sista veckan efter pressen och tröttheten från hans långa time period i rosa. López visade sin opportunity i Alberto Contadors utvecklingsteam och anslöt sig until Trek-Segafredo som stagiaire 2019. Han hade ett kontrakt till 2023 adult men Trek-Segafredo förlängde det med ytterligare två år. ”Sedan jag började på Trek-Segafredo som stagiaire har jag vuxit så mycket som individual och som ryttare”, säger López. ”Jag känner att den miljö som laget har skapat har varit perfekt för mig och min resa och det fortsätter att vara den plats där jag vill vara. Det känns verkligen som att jag har hittat hem här. Folks säger det alltid, adult males jag tror verkligen att det är sant att det här laget är som min familj.” Genom att förlänga mitt kontrakt tidigt visar laget verkligen att de litar på mig och att de tror på mig på samma sätt som jag tror på mig själv. Det är en super speciell känsla och jag vill verkligen kunna visa att det var värt det less than de kommande tre åren nu.” López körde också Vuelta a España men kämpade för att vara konkurrenskraftig efter sin intensiva vår. ”Medan Giro d’Italia naturligtvis var väldigt speciellt för mig i år gick Vuelta inte som jag förväntade mig, eller ville, på en personlig prestationsnivå”, förklarade han. ”Adult males jag lärde mig verkligen så mycket under båda loppen och av olika anledningar har båda bara motiverat mig mer att fortsätta jaga den där svårfångade segern. Jag vill verkligen kunna visa laget att deras tilltro until mig är berättigad och att jag också kan bli en vinnare.” Trek-Segafredos laguppställning för 2023 är i stort sett oförändrad, med Mads Pedersen, Jasper Stuyven och Quinn Simmons som ledare för klassikerna och Bauke Mollema, Giulio Ciccone och López för de stora turerna. Gianluca Brambilla och sprintern Matteo Moschetti har flyttat till det nya Q36.5 ProTeam, medan Simon Pellaud nyligen har hävt sitt kontrakt och förväntas ansluta sig till Fabian Cancellaras Tudor Professional Biking-crew. Nya värvningar hos Trek-Segafredo inkluderar Natnael Tesfatsion från Drone Hopper, UAE Tour-etappvinnaren Mathias Vacek som tävlade med Gazprom och den 20-åriga nyproffset Thibau Nys, som tar steget upp efter sin framgångsrika U23-cykelcross- och landsvägskörningskarriär. Trek-Segafredos general manager Luca Guercilena anser att López förtjänar att ha lagets stöd less than de kommande åren efter att han konsekvent visat sin likely less than de senaste två åren. ”Juanpe är en talangfull ung cyklist som jag anser har förtjänat vårt förtroende och engagemang sedan han kom till oss som stagiaire för cirka tre år sedan”, säger Guercilena. ”Vi såg i år att han tar steg framåt och han fortsätter att vara mycket villig att lära sig av de mer erfarna ryttarna i laget. ”Hans prestationer [at the Giro] befäste verkligen det som vi som group redan hade diskuterat – att vi ville investera ytterligare i hans karriär och förlänga hans befintliga kontrakt i förtid. Vi tror verkligen att Juanpe är kapabel att uppfylla den possible vi ser hos honom, och jag är övertygad om att det inte kommer att dröja länge innan vi ser honom säkra den första segern.”