Jai Hindley kan vara den enda ryttaren som någonsin har vunnit en Grand Tour för Bora-Hansgrohe men den australiensiska Giro d’Italia-segraren är inte för en andra dragande rang i ett lag som innehåller tre potentiella totala utmanare på Vuelta a España. I stället omfamnar 26-åringen avvaktande inställning till om han kommer att slåss om totalen i ett av de största loppen i kalendern även i år eller stötta en av sina lagkamrater – Wilco Kelderman eller Sergio Higuita – i jakten på rött.– Jag tror nog att det kommer att bli ungefär som Girot. Vi har kommit hit med tre bra killar för GC och vi kommer mer eller mindre att låta vägen avgöra, säger Hindley på en presskonferens före Vuelta a España.– Ingen i laget har ett galet ego eller något sådant. Jag vet att om jag tappar tid under den första veckan så kommer jag säkert att göra det bästa jag kan för att hjälpa den vi har kvar på GC, och vice versa. Jag vet att killarna kommer att stötta mig om så är fallet och jag tror att när det är så kan man inte begära så mycket mer.”Den mest erfarna av GC-trion är 31-årige Kelderman, som har ridit Vuelta a España fyra gånger och levererat konsekvent höga övergripande resultat, började med en 14: e på sitt första framträdande 2014 och sedan aldrig avvek från topp tio, med ett bästa GC-resultat på fjärde 2017.  Higuita kör sin första Grand Tour för året och gör sitt andra framträdande på den spanska Grand Tour efter att ha debuterat med 14: e 2019. Colombianen vann Volta a Catalunya i mars och kom sedan tvåa totalt på Tour de Suisse i juni.Hindley, liksom Higuita, kommer att ställa upp för bara en andra gång på Vuelta och återvänder från ett långt tävlingsuppehåll efter sin Giro-seger med höjdträning och ett spanskt tävlingsblock som slutar med Vuelta a Burgos under tiden för att göra honom redo att ta sig an sitt andra treveckorslopp för säsongen.”Jag har aldrig gjort två Grand Tours på ett år så jag är inte säker på hur jag kommer att gå”, säger Hindley, som senast tävlade Vuelta 2018. – Jag försöker göra allt rätt, som att ha ledigt efter Girot, sätta upp fötterna lite och sakta bygga upp det igen och göra ett höjdläger innan det här. Jag är lite nervös för jag vet inte hur det ska gå, speciellt inte den sista veckan, men jag är jätteglad för det. Hindley vet alltför väl att en topp Grand Tour-prestation inte är någon garanti för att en annan kommer att följa, efter att ha jagat upp sitt genombrott på Andraplatsen vid Giro d’Italia 2019 med en övergivande nästa år, innan han säkrade maglia rosa 2022 med sitt nya team, Bora-Hansgrohe. Det var en seger som westernaustraliern sa tog bort pressen på vissa sätt, men lade också till det eftersom det nu fanns en förväntan att han skulle kunna backa upp den prestationen. ”Jag är redo för utmaningen”, sa han.Betyder det att han tror att han kan vinna en andra Grand Tour i år?” Det skulle vara ganska trevligt”, sa Hindley innan han tillade: ”Jag tänker inte riktigt på att vinna touren, jag är bara väldigt fokuserad på att försöka göra bästa möjliga resultat med Vuelta och det skulle vara ganska speciellt om laget vann här, så förhoppningsvis kan vi göra det. Men det kommer att bli tre långa hårda veckor så vi får se vad som händer.