Pauline Ferrand-Prévot har inga illusioner om hur mycket arbete hon behöver göra för att kunna konkurrera om segern vid UCI Cyclo-cross VM den 4 februari i Hoogerheide.”VM är helt och hållet mitt mål. Det är också därför jag är här. Jag ville bedöma mig själv och se vad jag måste göra för att bli bättre. Jag kom hit för att observera vad jag kan göra bättre”, sade Pauline Ferrand-Prévot efter att ha kommit på sjunde plats i UEC Cyclo-cross-EM.Den franska kvinnan har haft en brutal återkomst till cyclo-cross, med mekaniska problem som plågade hennes körning vid Koppenbergcrossen i mitten av veckan, och hon slutade 12:e innan hon placerade sig på sjunde plats i damernas elitlopp vid Europamästerskapen i Namur i lördags. 30-åringen, som vann världsmästartiteln i cyklo-cross 2015, slutade två minuter och 26 sekunder efter den nyblivna Europamästarinnan Fem van Empel. Van Empel, som tävlade i sitt första elitlopp för kvinnor någonsin i EM, återhämtade sig från en punktering på andra varvet och tog hem segern, och körde förbi fransyskan på den kullerstensbelagda klättringen upp till Namurs citadell på sin väg tillbaka genom fältet.Det var Van Empels första elitkrona i cyklo-cross efter att hon beslutat sig för att gå upp från kategorin under 23 år vid mästerskapsevenemanget. Den unga kollegan Blanka Kata Vas, 21 år, körde också upp en ålderskategori med eliten och slutade trea. ”Jag måste titta på en repris för att se eftersom jag inte såg dem i dag”, sade Ferrand-Prévot efter loppet. ”Det är verkligen bra att ha en ny generation som kommer och det är verkligen bra att vi också har nya ansikten. Mitt senaste världsmästerskap i cyclo-cross var 2017 vilket är länge sedan. ”Jag är helt klart inte i form för att vinna, men jag vet nu att jag måste vila och jag måste försöka hårt för att kunna konkurrera om första platsen.” Ferrand-Prévot har redan vunnit världsmästartitlar i kategorierna mountainbike cross-country, short track och maraton den här säsongen tillsammans med världsmästartiteln i grus som hon vann förra månaden. Hon gjorde sin debut för Ineos Grenadiers i veckan efter att ha undertecknat ett tvåårskontrakt för att bli lagets första kvinnliga förare i ett terränglag. Hon slutade sex minuter efter Van Empel efter att ha fått springa uppför Koppenberg på sin mardrömsdebut och fick återigen se kraften hos sina rivaler i Namur, där hon lyckligtvis inte drabbades av samma mekaniska problem. ”Det var början på min ’crosssäsong, så det är också en startpunkt”, förklarade Ferrand-Prévot problemen med Shimano-gruppen på sin nya Pinarello Crossista F efter en rad mekaniska problem i Koppenbergcrossen.”Jag hade min nya cykel och nya allting i en vecka, så det var inte lätt att hitta de bra inställningarna.” Ferrand-Prévot sa att hon var nöjd med sin sjundeplats i Namur när hon nu börjar förberedelserna inför Cykelcross-VM i februari.”Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig, jag är ganska nöjd”, tillade hon. ”Jag gav bara full gas och var trött. Redan i morse körde jag en runda på rullarna och jag kände mig redan trött. ”VM är helt och hållet mitt mål. Det är också därför jag är här. Jag ville bedöma mig själv och se vad jag måste göra för att bli bättre. Jag kom hit för att observera vad jag kan göra bättre.”