EF Education-EasyPost har bekräftat värvningen av Richard Carapaz från Ineos Grenadiers på ett treårskontrakt.Den ecuadorianska GC-ryttaren var ett av de största namnen på marknaden den här lågsäsongen men hans flytt till den amerikanska truppen efter tre säsonger i Ineos har nästan bekräftats under en tid.Carapaz kommer att leda den brittiska truppen på Vuelta a España, som startar i Utrecht på fredag. Vinnare av den olympiska vägloppstiteln förra året och Giro d’Italia 2019, Sa Carapaz att hans sikte är inställt på Tour de France i framtiden.” När du erövrar en sak vill du ha mer. Jag är en av dem som vill ha mer, säger Carapaz i ett pressmeddelande från EF Education-EasyPost.– Det finns fortfarande saker jag inte har lyckats med. Jag skulle vilja försöka vinna en Grand Tour till. Ett livsmål har alltid varit att vinna Tour de France. Det är något jag kommer att kämpa för. Jag vet att det är möjligt. Jag vet vad min potential är och vad jag kan göra, vad jag kan uppnå, och jag kämpar för den här drömmen.” Varje dag står jag upp med den här drömmen som jag måste försöka för. När jag började rida visste vi om Grand Tours. Så småningom trodde jag att jag kunde vinna Giro d’Italia och det har jag gjort och nu tänker jag på Tour de France.”Tillägget av Carapaz ger EF Education-EasyPost något som teamet utan tvekan inte har haft sedan grundandet 2007 – en absolut toppnivå Grand Tour-utmanare.Under decenniet sedan Ryder Hesjedal vann Giro d’Italia 2012 har teamet spelat in Tour de France och Vuelta a España-pallplatser via Rigoberto Urán och Hugh Carthy, även om Carapaz har en Giro-titel till sitt namn och ännu kan lägga till Vuelta nästa månad också.”Det här är ett team med mycket ambition och många saker de vill uppnå”, sa Carapaz. – Jag är en pjäs som kan passa in i laget riktigt bra. Jag är motiverad och letade efter ett lag med samma mål som jag.– Jag har fokus och vill försöka vinna Tour de France och det tror jag är något vi kan uppnå här tillsammans. Teamet vill nå sina mål och det är något väldigt värdefullt för mig.– Ett sånt här lag som vill vinna en Grand Tour som jag. Det här är något vi kommer att behöva jobba mycket för eftersom det här är något som kräver mycket arbete, mycket engagemang, och det är vad det här teamet har. Jag är motiverad att gå med i laget för att kämpa för den här drömmen och laget har förtroende för mig så vi kommer att uppnå allt vi kan tillsammans.Carapaz kommer att leda lagets Grand Tour GC-kärna, med Carthy redan registrerad för nästa år medan Chaves och Urán har utgående kontrakt. Han kommer också att ansluta till andra ecuadorianer Jonathan Caicedo och Jefferson Alexander Cepeda på EF, där den senare har anslutit från Drone Hopper-Androni Giocattoli i början av augusti.– Jag känner dem väl, speciellt Caicedo. Vi har känt varandra i många år eftersom vi växte upp i samma cykelprogram, så jag har känt honom och vi har tränat tillsammans genom åren, säger Carapaz.– Egentligen pratade jag med honom för ett par månader sedan, med Jonathan, för det fanns en möjlighet att jag skulle komma till laget, så vi träffades för att prata. Jag tror att det har gått sju år, mer eller mindre, sedan vi var i samma lag. Vi var båda i ett colombianskt lag då. Och då sa jag till honom, vilket sammanträffande i livet att vi ska träffas igen i samma lag. Vi skojade men nu är det på riktigt.– Ärligt talat är det jättespännande. Att jag ska vara i ett lag med honom som jag har känt i så många år och även med Alexander också, som jag har känt sedan han var riktigt ung. Jag har sett hans framsteg, hur det går, så för mig att dela ett lag med honom är fantastiskt för jag vet att han fortfarande håller på att komma upp och jag kan hjälpa honom mycket. För mig älskar jag alltid att vara med killarna jag har känt hela livet och att vara i samma lag gör att jag känner mig riktigt hemma.”