Madigan ”Maddie” Munro kanske inte nådde upp till förstaplatsen, men hon hade sin egen vinnarhelg i kategorin för kvinnor under 23 år vid öppningsomgången av UCI Cyclo-cross World Cup i Waterloo, Wisconsin. När dammet lade sig efter elitkvinnornas lopp hade hon silvermedaljen i U23-kategorin samt sin första topp 10-placering i en världscuptävling för elitkvinnor.Boulder, Colorado infödda stiger snabbt i graderna inom cyclo-cross, vilket nu är en balansakt med hennes kärlek till mountainbike. Hon kommer dock att sätta stopp för jakten på poäng i världscupen och hoppa över andra omgången av cykelcrossserien i Fayetteville, Arkansas för att försvara sin titel vid USA Cycling Collegiate Mountain Bike National Championships, som äger rum på Purgatory Resort i Colorado den 13-16 oktober.”Jag kommer att vara i Durango och tävla med några mountainbikes, collegiate mountainbike nationals med mitt lag, Colorado Mesa University. Men sedan bör jag vara tillbaka ute och tävla i december och sedan åka till Europa för att förbereda mig för VM”, säger Munro med ett brett leende efter att ha tävlat i Waterloo World Cup. Förra året som andraårsstudent vid CMU vann hon collegetitlarna i crosscountry och short track XC. I somras vann hon sedan U23-titeln i crosscountry på mountainbike nationals. Försvaret av hennes titlar kommer att börja på fredag med längdskidtävlingen och fortsätta på lördag för short track. Detta är andra året som den nationella tävlingen hålls på Purgatory Resort, den plats som också var värd för de första världsmästerskapen i mountainbike 1990. 20-åringen anslöt sig till Trek Factory Racing efter att hon avslutade sin sista crosssäsong som junior med en bronsmedalj vid världsmästerskapen i cykelcross 2020 i Dübendorf i Schweiz. Under den första halvan av ’cross-kampanjen 2021-2022 tog hon en pallplats i Kings CX i C2-tävlingen, och använde sedan momentumet för att vinna U23-kronan i Pan American Championships i Texas och sedan U23-silvermedaljen i USA:s nationella mästerskap i Fayetteville.Hennes nuvarande säsong inleddes med en trio topp fem-placeringar i USA, inklusive en andraplats i elitkvinnornas leriga C2-tävling på Rochester Cyclocross. I Trek CX Cup blev hon femma bakom tävlingsvinnaren och den tvåfaldiga amerikanska nationella mästaren i ’cross’ Clara Honsinger (EF Education-TIBCO-SVB), och hon omsatte den erfarenheten två dagar senare i ett karriärsbästa i en världscup.”Om jag ska vara ärlig tror jag att det bara är att veta hur fredagens lopp gick med tjejerna som var här, och särskilt att åka med Clara, [helped]. Jag vet hur hennes körstil ser ut och hur jag följer hennes hjul, hon är en stabil ryttare. Så mitt mål var att försöka hålla mig i närheten av henne eller liknande personer”, berättade Munro. Cyclingnews.”Jag lyckades hålla mig upprätt för det mesta och försöka hålla mig på så många hjul som möjligt. Jag tror att när man väl hamnar i det där ingenmansland är man lite i knipa. Så att bara försöka hålla sig till en eller två personer, det tror jag att jag lyckades med för det mesta. Så jag försökte bara vara smidig och tålmodig och passera när jag kunde.”En flock på sex nederländska cyklister monopoliserade framsidan av loppet, där 20-åriga Fem van Empel (Pauwels Sauzen-Bingoal) tog sprinten före tvåan Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix). Honsinger var den bästa amerikanska cyklisten och slutade på sjunde plats. Munro bleknade inte, men var i slutet 17 sekunder före den franska cyklisten och USCX-seriens ledare Caroline Mani.”Kanske mot slutet av loppet hade jag liksom en lucka mellan personen framför mig och personen bakom mig. Så då tycker jag att jag gjorde ett ganska bra jobb genom att bara hålla mitt eget tempo, köra super smidigt, och kunna behålla det avståndet till personerna bakom mig och det var det som höll mig igång.”Hon planerade att ta en paus för att vila efter college mountainbike-nationalen och sedan dyka upp igen i ”riktig Euro CX-racing” efter US nationals i Hartford, Connecticut i december.